האם ניתן להגיש תביעת רשלנות על נזק בטיפול לייזר?

  • צלקת על קעקוע בעקבות טיפול לייזר להסרת שיער
    יפית | 26/08/2021 11:05

    היי,

    הייתי בטיפול להסרת שיער בלייזר ובמהלך הטיפול עלו לי בטעות על חלק קטן מהקעקוע שיש לי בבטן, זה גרם לי לדלקת עם מוגלה באותו אזור במשך שבועיים וחצי בערך, היה לי מזוהם.

    ברגע שהתחיל לעבור, חלק קטן מהקעקוע שלי התקלף ונשארה לי צלקת קטנה וקעקוע מחוק.

    מציינת שבאף טיפול לא דאגו לשים לי איזה מדבקה או בד על הקעקוע בשביל שזה לא יגע בו בטעות כי זה קרוב לאזור שבו אני עושה לייזר וכיום אני רוצה לבקש פיצוי כספי ולא יודעת כמה אני יכולה לדרוש מה הסכום שמגיע לי על מקרה כזה.

    תודה

    • האם ניתן להגיש תביעת רשלנות על נזק בטיפול לייזר?
      עו"ד מיכל סטרוגו | 28/08/2021 11:55

      יפית שלום,

      טיפול להסרת שיער בלייזר כרוך בסיכונים וסיבוכים ולכן צריך להיעשות על ידי איש מקצוע מיומן ומקצועי, מה שלא קורה תמיד. מה שקרה לך היא דוגמא מובהקת לכך.

      מסיבה זו בטרם הטיפול חובה על מי שמבצע את הטיפול בלייזר להסביר ולפרט גם את הסיכונים והסיבוכים שיכולים לקרות והתוצאות המצופות.

      במידה ונגרם למטופל נזק בלתי הפיך עקב טיפול כלשהו בגופו על ידי טיפול רפואי וגם טיפולים אסתטיים כמו טיפולי לייזר והנזק נגרם בעקבות ביצוע טיפול רשלני, יוכל להגיש תביעת רשלנות רפואית נגד המטפל ו/או המכון בו בוצע הטיפול.

      קשה להעריך את גובה הפיצוי הכספי שאת יכולה לדרוש מבלי לבחון את כל העובדות הנוגעות למקרה שלך, לרבות כל המסמכים הקשורים לטיפול שניתן לך, לרבות מסמכים רפואיים וחשוב שרופא מומחה יבחן את הנזק שנגרם לך (הצלקת). גובה הפיצוי נמדד לרוב בכימות הנזק שנגרם לך הכולל רכיבים רבים.

      לכן אני ממליצה לך להתייעץ עם עו"ד העוסק ברשלנות רפואית אשר  יוכל לתת לך תשובה מדוייקת יותר, לאחר בחינת כל העובדות כאמור.

      מאחלת לך בריאות ושנה טובה,

      בברכה,

      מיכל סטרוגו, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      רחוב בר כוכבא 16, בית נועה, בני ברק
      טלפון: 054-2200008 ; מייל: michalstrugo@mfs-law.com