ביטול תלונה במשטרה

  • ביטול תלונה במשטרה
    יוסי | 15/08/2021 11:28

    שלום,
    הוגש נגדי כתב אישום בגין אלימות.

    התלונה שהוגשה במשטרה הייתה תלונת שווא והמתלונן רוצה לבטל את התלונה.

    רציתי לדעת אם אפשר לבטל בכלל תלונה בשלב הזה?

    • ביטול תלונה במשטרה
      עו"ד אמיר מורשתי | 19/08/2021 17:17

      יוסי יקר, מתלונן יכול לגשת למשטרה ולבקש לבטל את התלונה שהוא מסר והוא כמובן ישאל מדוע הוא מבקש לבטל את תלונתו? האם הוא שיקר בתלונתו כפי שאתה מציין שאז הוא עלול להיות חשוף להגשת כתב אישום כנגדו בגין הודעה כוזבת - האם אתה או מישהו אחר לחץ עליו לבטל התלונה וכו'. כך או כך, ההחלטה הסופית האם יש די ראיות בתיק ועניין לציבור להגיש כתב אישום נגדך אינה בידי המתלונן כאם בידי התביעות/פרקליטות לפי העניין ורצונו בביטול התלונה ילקח בחשבון בין יתר השיקולים. מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי