חיתום רפואי בביטוח בריאות

  • ביטוח בריאות
    איריס | 11/08/2021 12:56

    שלום,

    אני אמורה לעשות בדיקה גנטית על מנת לאשר אבחנה של ניוון שרירים גנטי. מדובר על מחלה שיחסית אינה קשה והיא מתקדמת לאט. סוכן ביטוח אמר שאף חברת ביטוח לא תסכים לקבל אותי, אלא אם כן אעשה את הבדיקה והיא תצא שלילית, גם אם אשלם יותר. האם זה נכון?

    תודה.

    • חיתום רפואי בביטוח בריאות
      עו"ד מיטל ירון | 11/08/2021 23:27

      שלום רב,

      סביר להניח שלצורך עריכת הביטוח תדרשי לחתום על הצהרת בריאות ובה שאלות שתדרשי להשיב עליהן בחיוב. למשל שאלה האם את נמצאת בשנתיים האחרונות בבירור רפואי בשל תופעה או מחלה שטרם ניתנה לגביה אבחנה סופית.

      שאלתך עוסקת בענין חיתומי-רפואי שאינו בתחום מומחיותי. לכן לא אוכל להשיב לשאלתך האם המחלה הגנטית תמנע את צרופך לביטוח. ייתכן שחברת הביטוח תדרוש פרמיה גבוהה יותר או שתסכים לקבלך לביטוח תוך החרגת המחלה הגנטית מכיסוי ביטוחי.

      אני כאן לרשותך לכל שאלה נוספת.

      בברכה,

      מיטל ירון, עו"ד
      מנהלת פורום דיני ביטוח
      מנורת המאור 2 תל אביב

      טלפון: 073-7893544, מייל: m@yaron.law