קובלנה פלילית פרטית בגין גניבה והתפרצות?

  • אירוע פריצה של סחורה ברכב
    גדית | 08/08/2021 05:13

    היי, קוראים לי גדית ואני בעלת עסק של תכשיטים, לפני חודש בערך היה יריד בו השתתפתי יחד עם הסחורה שלי. לקראתך סיום היריד הנחתי את כל הרכוש ברכב בו הייתי אמורה לחזור (האירוע אירע בצפון ואני במקום בדרום). שהגעתי לרכב הופתעתי לגלות כי מישהו פרץ לי לרכב בעזרת ניפוץ השמשה ע״י אבן. וגנב סחורה ורכוש פרטי בסביבות של ה50 א״שח. ישר פתחתי תיק במשטרה ושוטרים הגיעו למקרה ואף גבו ממני ומחברה שלי שהיתה איתי תצהירים. הגנב נתפס במשטרה אך המשטרה לא טרחה להודיע ואף שחררה את האשם. אני רוצה להגיד קובלנה אזרחית נגדו היות וזה הליך פלילי. רציתי לדעת האם זה אפשרי בכלל ולאן אני יכולה לפנות, אני סטודנטית בתקופת מבחנים ולא היה לי שניה לחשוב על המקרה

    • קובלנה פלילית פרטית בגין גניבה והתפרצות?
      עו"ד אמיר מורשתי | 11/08/2021 10:40

      גדית שלום רב, צר לי לקרוא שהיית קורבן לפריצת רכבך וגניבה של רכוש בשווי כל כך גבוה ( מקווה שהיה לך ביטוח על הסחורה שאז חברת הביטוח תוכל לפצות אותך ובמקביל להגיש התביעה כנגד הפורץ) . כך או כך, העובדה שהגנב נתפס היא בשורה מאוד משמחת והשאלה אם הצליחו גם למצוא חלק מהתכשיטים שהוא גנב או שהוא כבר הספיק להעלימם ולהעבירם לצדדים שלישיים. כדאי לדעת, שהעובדה שהמשטרה שחררה את הגנב אין פירושה שלא יוגש כנגדו כתב אישום ( למעשה רוב כתבי האישום מוגשים כנגד משוחררים ) אם אין אינדיקציה למסוכנות גבוהה מצידו או חשש לשיבוש מהלכי משפט- נהוג לשחרר בעבירות הללו ( אלא אם מדובר באדם עם עבר פלילי מכביד ) . לעניין הגשת הקובלנה- צר לי להגיד שחוק סדר הדין הפלילי לא מאפשר הגשת קובלנה פרטית בגין עבירות של פריצה וגניבה, אך כאמור אם הגנב נתפס ויש ראיות כנגדו, הרי שבסבירות גבוהה יוגש כנגדו כתב אישום. מעבר לכל האמור, תוכלי להגיש כנגדו תביעה אזרחית בגין הנזקים שנגרמו לך. באפשרותך גם להתעדכן עם המשטרה ובהמשך עם התביעות המשטרתיות כדי לדעת היכן התיק כנגדו עומד ותוכלי גם להגיש תצהיר נפגע עבירה בגין הנזקים שנגרמו לך, דבר שיכול להיות מתורגם אף לפיצוי חלקי עבורך כבר בהליך הפלילי. מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי