האם להגיש תביעת רשלנות כשלא נגרם נזק ממשי?

  • כאבי טופת בעת עקירה כירוגית
    רן | 02/08/2021 12:05

    היי

    לפני 5 שנים בערך עברתי עקירה כירוגית והעקירה הזאת גרמה לי לטראומה עמוקה.

    העקירה ערכה בסביבות החצי שעה ובמהלך העקירה הרופא נאלץ לשבור את השן לחלקים ,וכל חלק כזה שהוא שבר עלה לי בכאבי תופת.  צרחתי מכאבים כמו ילד קטן עד כדי הרמת היד לעבר ידו של הרופא כדי לסמן לו לחדול, כי הכאב בלתי נסבל!  הסייעת, במקום לעצור את הרופא ולומר לו שאני מת מכאבים, תפסה לי את היד בכוח והרחיקה אותה ואילו הרופא המשיך בשלו והתעלם מהכאב והמשיך בלי להרפות. חשתי חסר אונים ומושפל וכאשר שאלתי את הרופא לפשר העניין הוא הביט במבט בוהה ואמר שהוסיף לי הרדמה במהלך הטיפול ושאסור להחדיר מנת יתר של הרדמה.  לצערי הייתה לי שן נוספת שעשתה לי המון בעיות, אולם בעקבות החוויה הקשה שעברתי, לא הסכמתי בכלל לדמיין הליכה לרופא אחר לצורך עקירתה ורק לפני שבוע נאלצתי לעקור אותה אחרי סבל מדלקת די קשה, והדבר דרש ממני תעצומות נפש מטורפות כדי לקבוע תור וראה זה פלא, אצל הרופא הזה לא היו כאבים כלל וכלל והיחס היה חם ומבין ואותו רופא אמר במפורש שכאבים במהלך טיפול הוא לא מרשה שיהיו !

    רציתי לדעת האם יש טעם לתביעת אותו רופא שגרם לי לכאבים ולצלקת נפשית לפני 5 שנים ?

    תודה,

    רן.

    • האם להגיש תביעת רשלנות כשלא נגרם נזק ממשי?
      עו"ד מיכל סטרוגו | 04/08/2021 20:57

      רן שלום,

      בבואנו לשקול כדאיות של הגשת תביעה בגין רשלנות רפואית, מלבד בחינת השאלה האם קיימת רשלנות רפואית ואם כן, יש לבחון האם נותר נזק בלתי הפיך בעקבות אותה רשלנות.

      בשלב שני יש לבחון עלות מול תועלת. במידה ולא נגרם נזק בלתי הפיך או נזק תפקודי משמעותי, אזי הסיכוי לקבלת פיצוי משמעותי הוא נמוך, אם בכלל ועלות ניהול התביעה יכולה לעיתים להיות גבוהה יותר מהפיצוי שיתקבל.

      במקרה שלך, אני סבורה שלמרות הסבל והכאבים שנאלצת לעבור, שאין ספק שהיו לא פשוטים, הואיל ולא נגרמו לך נזקים משמעותיים, כדאיות הגשת תביעה מוטלת בספק.

      מאחלת לך בריאות שלמה.

      בברכה,

      מיכל סטרוגו, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      רחוב בר כוכבא 23, V-Tower, קומה 3, בני ברק
      טלפון: 054-2200008 ; מייל: michalstrugo@mfs-law.com

      • תודה רבה על הייעוץ.  לת
        רן | 04/08/2021 23:43