דרישת מבטחת לקבל מסמכים לצורך בירור החבות

  • אי כושר
    גבי | 27/07/2021 19:51

    שלום, מיזה ארבע שנים אני מקבל קצבת פנסיה אובדן כושר עבודה 100%. בכל פעם ע"פ מסמכים רפואיים עדכניים האי כושר מוכר למשך חצי שנה/ שנה. כעת אושר לחצי שנה והתבקשתי כרגיל לקראת סיום תקופה לשלוח מסמכים רפואיים עדכניים רק שהפעם ביקשו בנוסף לצרף חוות דעת רופא תעסוקתי. חוות דעת תעסוקתי עולה הרבה כסף (הרבה אמרו לי שלא מומלץ דרך הקופה). מנסיונכם מול חברות הביטוח. מתבקש לצרף זאת בכדי לשקול לאשר אי כושר לצמיתה או חידוש תקופה כרגיל? (הרי אם חידוש תקופה כרגיל מספיקים מסמכים רפואיים למה "שיכפו" עליי לשאת בהוצאות כספיות לחוות דעת. יכול להיות?)

    אשמח לדעתך בשאלתי.

    • דרישת מבטחת לקבל מסמכים לצורך בירור החבות
      עו"ד מיטל ירון | 28/07/2021 18:16

      גבי שלום,

      דרישה שתמציא חוות דעת מומחה שעלותה אלפי שקלים אינה סבירה. ייתכן שהכוונה שתמציא מסמך רפואי מרופא תעסוקתי שיחווה דעתו בעניין אי הכושר ואין הכוונה שהדבר יעשה באמצעות חוות דעת.

      בברכה,

      מיטל ירון, עו"ד
      מנהלת פורום דיני ביטוח
      מנורת המאור 2 תל אביב

      טלפון: 073-7893544, מייל: m@yaron.law

      • המשך....
        גבי | 29/07/2021 21:21

        תודה על המענה.

        אין לי קשר עובד מעסיק. לכן נאמר לי שאי אפשר לפנות לרופא תעסוקתי בקופה.

        אז אני מחוייב לפניה לרופא תעסוקתי באופן פרטי אכן?

        ורופא תעסוקתי ייתן מסמך רפואי שבו מחווה את דעתו בעניין האי כושר? זהו לא חוות דעת?

        • חוות דעת מומחה תעסוקתי
          עו"ד מיטל ירון | 29/07/2021 21:31

          שלום גבי,

          אין צורך בחוות דעת ואל תגדיר את המסמך בפני הרופא כחוות דעת. המסמך צריך להתייחס למגבלות שלך ולאי יכולתך לעסוק בעבודה (בהתאם לתנאי הפוליסה).

          בברכה,

          מיטל ירון, עו"ד
          מנהלת פורום דיני ביטוח
          מנורת המאור 2 תל אביב

          טלפון: 073-7893544, מייל: m@yaron.law