תביעת כתובה

  • ויתור כתובה
    דנה | 21/07/2021 09:29

    אני התגרשתי לפני כשנתיים בבית הדין הרבני.
    הדיין שאל אותי האם אני מוותרת כל הכתוב ואמרתי שאני לא מוותרת. הדיין ניסה להתמקח עם הבעל על סכום פיצוי והוא התנגד לכך. הדיין אמר שניתן להתגרש ולתבוע לאחר מכן כתובה.
    בנתיים נמשכו ההליכים בבית נשפט לענייני משפחה ועדיין לא תבעתי כתובה כיוון שכל הכסף שלי היה בחשבון משותף.שהיה חסום ולא היה לי כסף לממן את התביעה.
    כיוון שהייתי צריכה את הכסף שלי בדחיפות נאלצתי לחתום על הסכם בבית משפט לא מרצון , הסכם כולל שמדבר על הכספים בחשבון המשותף ומשמורת והתנאי של הצד השני היה ויתור על כתובה ותוספת כתובה והיה עליי להסכים כי אחרת לא הייתי יכולה לקבל את הכסף שלי באותו הזמן ולהתקדם לעבר פסק דין ולסיים את הסאגה הקשה הזו בחיים שלי שחייתי עם בעל אלים.
    האם ניתן לתבוע את הכתובה בבית הדין הרבני למרות ויתור מחוסר ברירה על הכתובה? הרי רמרתי בפירוש בבית הדין שאני לא מוותרת.
    האם יש לזה סיכוי? הכתובה על 100000 שח.
    האם אני יכולה להגיש תביעה לבד ללא ייצוג?

    • תביעת כתובה
      טו"ר יצחק עמרני | 23/08/2021 14:45

      שלום לך דנה,

      בעיקרון הסמכות לדון בנושא הכתובה נתונה לביה"ד הרבני בלבד. עם זאת היות וויתרת על הכתובה במסגרת חלוקת רכוש הדבר מציב קושי לתבוע בביה"ד הרבני.
      בנוגע להגשת תביעה בכוחות עצמך, הרי שהדבר אפשרי אך לא מומלץ.

      בברכה,

      יצחק עמרני, טו"ר ועו"ד
      מנהל פורום בתי דין רבניים

      ז'בוטינסקי 2, בני ברק
      נייד: 03-6185868; מייל: izchke@gmail.com