עיקול והשפעתו על דירוג האשראי.

  • האם הטלת עיקול על חשבון בנק פוגעת באשראי?
    טל | 19/07/2021 18:20

    האם עיקול סתמי שמטיל נניח המלל, מבלי לממש את העיקול יכולה לפגוע בדו"ח האשראי הבנקאי של מי שהטילו עליו את העיקול? יוער כי העיקול נועד להפחיד את מקבל העיקול ואין לו נפקות בפועל? האם בנק יגביל את חשבון הבנק וימנע מלתת הלוואות, על מי שיש עליו עיקול? או לא? האם הבנק ידווח על עיקול סתמי לדוח בידיאי?

    האם רישום שלילי נרשם בבנק,על אדם רק לפי דוח בי די איי? נניח אם יש לו תיקים בהוצלפ?

    יש תקדימים בנושאים אלו?

    • עיקול והשפעתו על דירוג האשראי.
      עו"ד אסף מירוז | 25/07/2021 11:24

      של שלום

      העלת שאלות רבות, אנסה להשיב לפחות לחלקן.

      ככללל, הבנק מחויב להעביר מידע לפי הוראות חוק שירות נותני אשראי. כיום הנושא מתבצע בבנק ישראל חלף המאגרים הקודמים שהיו של BDI וכו'. לעניין הגבלת חשבון, הרי שזו תוצאה של עשרה שיקים או יותר חזרו בשנה.

      לעניין מתן הלוואות זה שיקול של אותו הבנק ותלוי בין היתר בסכום העיקול, פרק הזמן עד ביטולו ועוד.

      מקווה שעלה בידי לסייע.

      בברכה,

      אסף מירוז, עו"ד
      מנהל פורום דיני בנקאות

      מרכז עזריאלי, המגדל המשולש, ק"28, דרך מנחם בגין 132/3 תל אביב
      טלפון: 03-7266966  ; מייל: amerozlaw@gmail.com

      • עיקול דוח חניה
        לימור אקשטיין | 24/07/2022 12:04

        שלום רב

        האם עיקול שהוטל ע״י עריית ירושלים

        עס 750

        דוח חניה לא ידוע שהיה על שם הגרוש

        העיקול הוטל על בנק בו חשבון הלוואה פתוח

        בנק בו שני בני הזוג עדיין רשומים יחדיו

        לאחר שבועיים הוסר העיקול (מיד שהתגלה)

        האם יכול לפגוע בדירוג האשראי של בת הזוג לשעבר הרשומה יחד בחשבון הבנק שעוקל?

        תודה רבה

        מקווה שהסברתי ברור

      • עיקול דוח חניה
        לימור אקשטיין | 24/07/2022 12:04

        שלום רב

        האם עיקול שהוטל ע״י עריית ירושלים

        עס 750

        דוח חניה לא ידוע שהיה על שם הגרוש

        העיקול הוטל על בנק בו חשבון הלוואה פתוח

        בנק בו שני בני הזוג עדיין רשומים יחדיו

        לאחר שבועיים הוסר העיקול (מיד שהתגלה)

        האם יכול לפגוע בדירוג האשראי של בת הזוג לשעבר הרשומה יחד בחשבון הבנק שעוקל?

        תודה רבה

        מקווה שהסברתי ברור