הגרוש לא קיים את זמני השהות

  • אי קיום הסדרי ראיה
    מרים | 18/07/2021 22:38

    היי..אני אם חד הורית ל 4 ילדים . הגרוש אינו מקיים את הסדרי הראייה כבר חודשיים . לצערי בהסכם אין סעיף שקונס אותו או מכוון לדמי טיפול עבור אותן פעמים שאינו בא . לפני כחודש לקחתי עורך דין שיגיש תביעה לבית משפט ויוסיף סעיף כזה של דמי טיפול , עלות עורך הדין היתה גבוהה מדי ולא יכולתי לשלם אז לא טיפלתי בזה . היום הגרוש לוקח כרגיל את הילדים כיוון שהוא קיבל שיחת טלפון מהגישור של בית המשפט ואז הוא נבהל קצת .
    יש לי שאלות :
    1.
    כרגע יש לי אפשרות לשלם לעורך דין..האם אני יכולה לחזור ולתבוע רטרו את הגרוש עבור דמי טיפול על החודשיים שלא לקח את הילדים ?
    2.
    האם אוכל לבקש מבית המשפט להוסיף את הסעיף הזה להסכם כדי למנוע מצבים כאלה בעתיד ?
    תודה

    • הגרוש לא קיים את זמני השהות
      עו"ד מיקי חשמונאי | 23/07/2021 16:32

      מרים שלום,

      אני לא בטוחה שהייתי נכנס להליך משפטי בנוגע לפיצוי בגין חודשיים בלבד, שכן עלות ניהול ההליך עלולה להיות הרבה יותר גבוהה מהסכום שתקבלי.

      לגבי תיקון ההסכם - כל עוד הדברים מתנהלים כסידרם, לא הייתי פותחת בהליכים, שעלולים ליצור מתח ביחסים ביניכם ולקלקל את המצב התקין שנוצר ואת ההישג שבעצם השגת, כאשר פנית ליחידת הסיוע וגרמת לגרוש לקיים את הוראות ההסכם.

      בברכה,

      מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת
      מנהלת פורום דיני משפחה

      מת"מ -  'בית טופז' קומה 5
      רח' נחום חת 5, חיפה
      טל': 04-8517771; מייל: law@m-law.co.il