האם מי שנפגע מלשון הרע צריך להוכיח זאת?

  • שאלה לגבי נטל הראיה
    רוני | 18/07/2021 16:32

    הגשתי תביעה על לשון הרע. בכתב ההגנה נטען שהדברים לא יוחסו לי.

    אני יודע שעל הנתבע להוכיח את טענות ההגנה שלו.

    השאלה היא האם במקרה בו הנתבע טוען שהוא לא התכוון אלי הוא צריך להוכיח זאת [משום שזו טענת הגנה] או שעלי להוכיח שהוא התכוון אלי?

    • האם מי שנפגע מלשון הרע צריך להוכיח זאת?
      עו"ד אורי שורר | 19/07/2021 11:55

      רוני שלום,

      במשפט אזרחי חל הכלל "המוציא מחברו עליו הראיה", האומר כי על התובע להוכיח את רכיבי התביעה ראשית, וככל שעמד בהם נטל הראיה להוכחת טענות ההגנה עובר לכתפי הנתבע.

      מפנייתך עולה כי ראשית יהא עליך להוכיח כי בוצע פרסום, ושהתוכן מהווה לשון הרע, ושניתן לקשר את התוכן הפוגעני אליך, שאם לא כן הרי שלא עומדת לך עילת תביעה ללא קשר לטענות ההגנה.

      בברכה,

      אורי שורר, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      יחזקאל קויפמן 2, תל אביב
      טלפון:03-6005555 ; מייל: ori@gkl.co.il