האם מותר לצלם אותי בחדר כושר בלא אישורי?

  • האם מותר לצלם בחדר כושר או שזו עבירה
    שרונה | 14/07/2021 19:07

    שלום

    במכון הכושר שבו אני מתאמנת יש אדם שמידי פעם מצלם במכון ומצלם את הבנות עם טייצים מתאמנות. האם הדבר חוקי ?

    זה יוצר אי נוחות אך שביקשנו ממנו להפסיק הוא טען שזה מקום ציבורי ומותר לו לצלם.

    האם זו לא פגיעה בפרטיות ? הטרדה ? משהו ?

    תודה

    • האם מותר לצלם אותי בחדר כושר בלא אישורי?
      עו"ד אמיר מורשתי | 19/07/2021 11:49

      שרונה יקרה, ראשית, השאלה אם מכון כושר הוא מקום ציבורי בהקשר לחוק הגנת הפרטיות היא שאלה שראוי להידרש אליה תוך התעמקות בפסיקה- שכן אמנם הגדרת מקום ציבורי בחוק העונשין היא רחבה ""מקום ציבורי" - דרך, בנין, מקום או אמצעי תעבורה שיש אותה שעה לציבור זכות או רשות של גישה אליהם, בלא תנאי או בתנאי של תשלום, וכל בנין או מקום המשמש אותה שעה להתקהלות ציבורית או דתית או לבית משפט היושב בפומבי" וכוללת אפשרות שהמקום ידרוש תשלום כתנאי להימצאות בו- אך כדי להימצא בחדר כושר נדרש מעבר לתשלום גם מילוי אישורי בריאות ואישור רפואי וכמובן שמדובר בעסק פרטי. אך גם אם נראה במכון הכושר כמקום ציבורי, אין הדבר מאפשר לאדם זר לצלם את המתאמנים ללא רשותם, שכן בהתאם לחוק הגנת הפרטיות נאסר "(1) בילוש או התחקות אחרי אדם, העלולים להטרידו, או הטרדה אחרת;"- ולטעמי, בוודאי שאפשר לראות בצילום של נשים בטייץ המתאמנות בחדר כושר כהטרדה אחרת ובנוסף, חוק הגנת הפרטיות אוסר על "פרסום תצלומו של אדם ברבים בנסיבות שבהן עלול הפרסום להשפילו או לבזותו"- וצילום כאמור אם הוא יועבר אפילו במסרון לאדם אחד, הרי שזו עבירה פלילית כאמור. לבסוף, הייתי פונה למנהל של חדר הכושר בבקשה למנוע מאותו אדם לצלם אתכן בחדר הכושר תוך פגיעה בפרטיות שלכן. מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי