האם ניתן להגיש תביעה על רשלנות של פסיכולוג?

  • רשלנות רפואית נפשית - פסיכולוג
    נחמה | 11/07/2021 07:13

    אחד מילדי בן 20+ נעזר בפסיכולוג כבר מספר שנים. גם אני השתתפתי במספר פגישות כדי לשפר את התקשורת בינינו. התרשמתי מאד לשלילה מהפסיכולוג שמחזק את תחושת הקורבנות של ילדי, ולא נותן לו כלים להתמודדות. מתברר שהפסיכולוג הוא פסיכולוג חינוכי ואני בספק אם בכלל רשאי לטפל. בינתיים מצבו של בני מדרדר. יש תביעות על רשלנות רפואית נפשית? גם 2 ילדים נוספים שלי התרשמו בצורה שלילית מאד מן הפסיכולוג. זו לא רק דעתי.

    מה ניתן לעשות.

    • האם ניתן להגיש תביעה על רשלנות של פסיכולוג?
      עו"ד ורד פרי | 21/07/2021 14:16

      שלום נחמה,

      אקדים ואומר שאיני רואה מקום לתביעה במקרה שמתואר בשאלה שלך.
      אכן - לפעמים ניתן להגיש תביעה על רשלנות של פסיכולוג, אבל צריך שהנזק יהיה ברור לחלוטין. כלומר שניתן יהיה להצביע על הפער בין המצב של המטופל לפני שהגיע לטיפול, לבין המצב שלו אחרי הטיפול. למשל - בתביעה של חס וחלילה מעשה אובדני, כאשר הפסיכולוג לא זיהה את סימני האזהרה ולא נקט אמצעי זהירות מתאימים.
      מובן כי ראוי שהפסיכולוג יציג כראוי את הכשרתו והסמכותיו - אך גם אם הדברים לא נעשו - לא בהכרח יש מקום או כדאיות להגשת תביעה.
      מה שניתן לעשות כאשר לא מרוצים ממטפל כלשהו - הוא פשוט להחליף מטפל.

      בברכה,

      ורד פרי, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      הרי גלעד 5, רמת גן
      טלפון: 03-6136248; מייל: veredpery@barak.net.il