פרסום תמונה של אדם

  • פרסום תמונה שצולמה במקום ציבורי
    בובי | 10/07/2021 17:39

    שלום רב,
    האם יש עילה לתביעת אדם אשר פרסם תמונה שלי בערוץ הפייסבוק שלו (שהיא בעלת תפוצה רחבה). התמונה לא צולמה על ידו אלא על ידי אדם אחר (זה שצילם הסיר את התמונה אצלו לבקשתי) אך הוא עשה בה שימוש ופרסם אותה באתר שלו (לא באופן המבזה אותי או משהו כזה). אותו אדם שפרסם לא קיבל את אישורי. התמונה צולמה במקום ציבורי אך רק אני מופיעה בה יחד עם שמי המלא והמקצוע שלי. אותו אדם לא נענה לבקשתי להסיר את התמונה. אני מרגישה עוגמת נפש גדולה כיוון שפרסום התמונה פוגע בי מבחינה מקצועית.
    אשמח לתגובה בעניין.
    בינתיים אובדת עצות....

    • פרסום תמונה של אדם
      עו"ד אפי אהרונוב | 12/07/2021 16:20

      שלום רב,

      על מנת לבסס עילה של פגיעה בפרטיות יש להוכיח שמדובר בפרסום שנעשה בנסיבות העשויות להשפיל את המצולמת או, לחילופין, בשימוש תמונה של אדם לצורך הפקת רווח (או נסיבות אחרות שמפורטות בחוק) - אין די בעצם פרסום התמונה בשביל להוות פגיעה בפרטיות (שאלת זכות יוצרים היא שאלה אחרת שרלוונטית ליוצר היצירה  - הצלם).

      בברכה,

      אפי אהרונוב, עו"ד
      מנהל פורום זכויות יוצרים

      מגדל בר כוכבא, מתחם העסקים BBBC, רח' בר כוכבא 4, קומה 4, בני ברק
      טל':077-9620231; מייל: info@ea-law.co.il