זימון למשפט בבית דין רבני

  • זימון למשפט בבית דין רבני
    שחר | 09/07/2021 21:22

    לפני שנים בתקופת הצבא הייתי בקשר אם בחורה אחרי השחרור לא התראתי איתה כמעט 15 שנה באחד המפגשים שארגנו החברה של הצבא נפגשתי איתה
    דיברנו אחרי המפגש לא פגשתי אותה יותר אחגי כמה שנים ביקתי ממנה יעוץ בתפקיד שלה בתחום מסוים בתוך כל זה העלינו זכרונות מהעבר אינטרנטי בלבד
    הבעל ראה במקרה את ההכתבות בנינו שבעצם לא היה בא כלום
    והתחיל בהליך גירושים בטענה שניהלנו מערכת יחסים

    מעולם לא נפגשו חוץ משיחות אימיילים באינטרנט
    ותקופה קצרה מאוד לאחרונה קיבלתי זימון מבית הדין הרבני ע"י הבעל לדיון
    האם נראה תקין שאני מגיע מטעם הבעל להעיד
    האם אני מחיוב להגיע
    ומה אני קשור לכל הענין הזה בגירושים
    מה הוא מצפה שאני יגיד
    תודה לכם

    • זימון למשפט בבית דין רבני
      משה שטארק, טוען רבני | 23/07/2021 01:03

      סעיף 2 בחוק בתי דין דתיים מקנה לבית הדין הרבני סמכות לזמן עדים בדומה לזו של בית המשפט.

      הוא כנראה רוצה לחקור אותך בכדי להרוויח נקודות במאבק מול אשתו.

      עבורך אין לכך כל משמעות.

    • זימון לעדות בבית הדין הרבני
      עו"ד מיקי חשמונאי | 23/07/2021 14:40

      שחר שלום,

      מהמתואר בשאלתך, נראה כי הבעל מתכוון להשתמש בתכתובת ביניהם ובטענתו כי ניהלתם רומן כביכול, כעילת גירושין נגד אשתו.

      כיוון שזומנת, עליך להגיע להעיד ובכלל לא משנה מה הוא מצפה שתגיד - עליך להגיד אך ורק את האמת, בין אם היא נוחה או פחות נוחה, למי מהם.

      בברכה,

      מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת
      מנהלת פורום דיני משפחה

      מת"מ -  'בית טופז' קומה 5
      רח' נחום חת 5, חיפה
      טל': 04-8517771; מייל: law@m-law.co.il