מי הם השארים בקרן פנסיה?

  • קרן פנסיה מבטחים מסלול רגיל
    רווית | 07/07/2021 15:00

    אני במסלול רגיל בקרן הפנסיה (מבטחים), ומקבלת קצבת נכות, אני רווקה ללא ילדים, יש לי אחים והורים.
    ככל שאמות האם אחיי או הורי יהיו זכאים לתשלום כלשהו מקרן הפנסיה, או שרק אילו היו לי ילדים או בעל הם היו זכאים?

    תודה רבה

    • מי הם השארים בקרן פנסיה?
      עו"ד מיטל ירון | 07/07/2021 18:01

      רווית שלום

      השאירים בקרן פנסיה שזכאים לקבל פנסיית שארים הם: בן/בת זוג של המבוטח וילדיו שהם בני פחות מ-21 שנה והוריו של המבוטח (רק אם המבוטח רווק ללא ילדים).

      כמבוטחת בקרן פנסיה ללא בן זוג וללא ילדים טת רשאית לוותר על ביטוח שארים במסגרת הביטוח הפנסיוני, כך שבמקום שהסכומים יועברו לצורך ביטוח שאירים, הם יועברו לצורך הגדלת החיסכון, דבר שיגדיל את גובה קצבת הפנסיה החודשית, שלה תהיה זכאית עם פרישתך לגמלאות.

      לשם כך על המבוטח לפנות לקרן הפנסיה ולבקש לבטל את ביטוח השאירים.

      הוויתור על ביטוח השאירים תקף לשנתיים בלבד ובסיומן הוא יחודש באופן אוטומטי אלא אם תחדשי את הבקשה לויתור.

      אני כאן לרשותך לכל שאלה נוספת.

      בברכה,

      מיטל ירון, עו"ד
      מנהלת פורום דיני ביטוח
      מנורת המאור 2 תל אביב

      טלפון: 073-7893544, מייל: m@yaron.law