צווים לגילוי מסמכים בקובלנה פלילית פרטית?

  • צווים
    אברי | 07/07/2021 14:56

    האם במסגרת קובלנה פלילית ניתן לקבל צווים לגילוי מסמכים ומידע המוחזק בידי הנתבע- נאשם?

    בעוד למדינה מערך חקירה שהיא באה מוכנה איתו. אני נדרש לקבל צווים.

    • צווים לגילוי מסמכים בקובלנה פלילית פרטית?
      עו"ד אמיר מורשתי | 11/07/2021 09:33

      אברי יקר, ראשית, אתה צודק מאוד בתסכול שלך, הבעיה שאתה מצביע עליה נובעת מכך שהקובלנה הפלילית היא חריג להליך הפלילי הקובע שהליך פלילי ינוהל ע"י המדינה וככלל ישנן לא מעט קריאות לבטל את האופציה של הקובלנה הפלילית, בעיקר שעה שהמשטרה חקרה בדבר ונקבע כי יש לגנוז התיק מחוסר ראיות/אשמה. היות ומדובר בסופו של דבר בהליך פלילי לכל דבר ועניין, הרי שמוסד הגילוי מסמכים הידוע בהליך האזרחי לא קיים בהליך הפלילי וכל שאתה יכול הוא לבקש מבית המשפט צווים לפי סעיף 108 לקבל לידך ראיות כאלו ואחרות והכל בתנאי שאתה עומד בתנאי הפסיקה בנושא. עצתי לך, להתייעץ עם סניגור פלילי בנושא וככל האפשר לנהל את הקובלנה באמצעות סניגור פלילי מנוסה. מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי