שאלה שמצריכה ייעוץ פרטני

  • סירוב עירייה למחוק חוב של צד שלישי מלפני 23 שנים
    רונית נתן | 06/07/2021 21:30

    שלום רב,קניתי מקבלן חנות על המפה במרכז מסחרי עם דירות למעלה בשנת 1994, את המפתחות קיבלתי בשנת 1998, מכרתי את החנות שנה שעברה  .22.10.20  כבר 23 שנים,שילמתי את כל התשלומים לעירייה ואני לא חייבת להם כלום, ויש לי אישורים,

    העו"ד שלי לכך ממני 50000 ש"ח בנאמנות אצלו,  פנה לעירייה בשביל לקבל אישורים לטאבו עבור הקונה שלי, בעירייה אמרו שיש חוב מהקבלן שקניתי ממנו את הנכס, ולכן אינם מאשרים מתן אישור לטאבו, העו"ד שלי פנה אליהם בכתב,בטענה מדוע לא גבו את החוב מהקבלן, וגם בקשה למחיקה בטענה שיש לזה גם חוק התישנות, זה לא עזר, והם השיבו לו בשלילה, כי היה תקדים לזה בבית משפט, והמוכר היה אמור לשלם את החוב,

    רציתי לציין שבמרכז המסחרי הזה, התבצעו קניות ומכירות, ללא טאבו,ועד חנויות שהקבלן חייב עליהם ארנונה,

    כשפניתי לעו"ד (שהמתווכת המליצה לי עליו) שאיתו התנהלה העיסקה אמרתי לו בפרוש שיש בעיות עם חלק מהמתחם כי לרובם אין טאבו, והוא אמר לי בפרוש שהוא מכיר את המטחם, והוא יעזור לי בנידון, כשעשיתי את החוזה, הוא בא אלי הביתה והחתים אותי על כל המסמכים,מבלי שאקרא, כי סמכתי עליו, כעו"ד שלי, וכתב פיסקה, שאני מתחייבת לתת את הנכס לקונה נקי מכל חוב, לא ידעתי שהקבלן חייב (אגב הוא פשט רגל) ולמה הוא לא ידיע אותי בעניין הזה, אחרת לא הייתי מבצעת את העיסקה דרכו,חשבתי שהוא יעזור לי, עכשיו בוא סיבך אותי,ואמר לי שאם העירייה תסרב למחוק את החוב של הקבלן, המליץ לי ללכת איתם למשפט, כחה אמור עו"ד להתנהל ? האם הוא לא היה אמור לידיע אותי בעניין הזה, לפני שהוא לקח את ניהול הקנייה והמכירה,? אני מרגישה שהוא קודם שיריין לעצמו את ניהול החוזה, בכדי שיקבל את דמי הניהול שלו ממני, ואחרי זה לצאת צדיק וישר, שלתת את הנכס נקי מחוב לקונה (יש מצב שהוא מייצג את הקונה, כי העו"ד של הקונה הוא אחיו, והוא לא היה מרוצה ממנו, ואולי הוא לקח גם  את עיסקת הקניה, בפרוש אני מרגישה שהוא ורק הוא הכניס אותי לתסבוכת הזו, ללכת למשפטים, מה זה הדבר הזה, אני מבקשת לדעת אם הניהול שלו היה תקין, ואם כחה צריך עו"ד להתנהל עם הלקוח שלו, כשפניתי אליו למה עשה לי את זה, הוא צעק עלי, ואני בפרוש לא יכולה לנהל איתו שיחה שלווה, כי הוא אומר שהוא מאד ישר ועליו לתת נכס נקי מחוב, אשמח לקבל את תגובתכם

    • שאלה שמצריכה ייעוץ פרטני
      עו"ד אדם אשכנזי | 12/07/2021 12:13

      בברכה,

      אדם אשכנזי, עו"ד
      מנהל פורום אתיקה מקצועית

      רחוב האורגים 21, אשדוד
      טל': 08-6538011  : Adam@an-law.co.il