פטור מערבות במקרה של חדלות פירעון

  • ערב לפושט רגל
    ליטל | 04/07/2021 11:19

    היי האם ערב לאדם שהגיע לחדלות פירעון וקיבל הפטר בתמורה לתשלום סכום מסויים, פטור מהערבות שלו. לדוג' חוב של 100 אלף שקל נכנס לחדלות פירעון והחייב הגיע להפטר תמורת תשלום בסך 20 אלף לדוגמא. מנגד הערב שלו חוייב בהוצל"פ לשלם את ה11 אלף שהתחייב בערבות ומשלם במסגרת הסדר תשלומים. האם ברגע שהחייב הגיע להפטר תמורת תשלום כלשהו, הערב פטור אף הוא מתשלום?

    • פטור מערבות במקרה של חדלות פירעון
      עו"ד קובי צאיג | 06/07/2021 16:50

      שלום רב!

      הואיל והחייב נכנס להליך חדלות פירעון הערב נכנס בנעליו בהתאם למסמכי הערבת עליהם חתםץ העובדה כי ישנה תוכנית פירעון במסגרתה שילם החייב העיקרי רק חלק קטן מהחוב אינה פוטרת את הערב

      בברכה,

      קובי צאיג, עו"ד
      מנהל פורום פשיטות רגל

      רחוב זאב ז'בוטינסקי 7, מגדל משה אביב, רמת גן
      טלפון: 03-6125512 ; מייל: kobi@zaig-law.com