אי מתן זכות קדימה להולך רגל במעבר חצייה

  • שאלה
    עדי | 04/07/2021 09:53

    בנסיעה בטור בנתיב השמאלי בדרך דו נתיבית, כאשר הנתיב הימני חסום, הרכב לפני עצר במעבר החציה, ונתן להולך רגל לעבור משמאל לימין, בזמן הזה מבצע עקיפה מסוכנת רכב דו גלגלי, מבלי ששוטר שצופה על מעבר החציה עוצר אותו, כאשר הרכב לפני מתחיל את נסיעתו ואני אחריו, עוקף אותי מהצד הימני שלי רכב כאשר הוא נוסע בצורה מסוכנת ומסתיר לי את שדה הראיה הימני שלי, השוטר עוצר אותי ואת הרכב שעקף אותי מימין ומאפשר לרכב שאני אחריו בטור להמשיך בנסיעה. הדוח שאני מקבלת הוא אי מתן זכות להולך רגל 500 ש"ח ושמונה נקודות, יש לי צילום של מצלמת הדרך, בדוח לא צויין כי נעקפתי ע"י רכב מימין, השוטר רשם שההולך רגל היה במעבר בין פס אחד לשניים. בסרט מאובחן הולך רגל שהולך על הכביש לכיוון פס אחד ושנים.

    • אי מתן זכות קדימה להולך רגל במעבר חצייה
      עו"ד חנה דוד | 05/07/2021 12:50

      שלום עדי!

      לא נעים לקבל דו"ח זה בטוח...

      לפי החוק את חייבת לתת זכות קדימה להולכי הרגל (אפילו אם הם רק מתכוונים לחצות (ולכן לא משנה אם הולך הרגל על הפס הראשון או השני) .

      נשמע שגם את וגם הרכב לימינך ביצעתם עבירה (וגם האופנוע שעוקף רכב שנעצר ונותן זכות ומשום מה השוטר לא עוצר אותו) .

      דו"ח של אי מתן זכות קדימה הוא דו"ח של 500 ש"ח ו-8 נקודות. על פניו תיארת עבירה אבל אולי הסרטון יראה משהו אחר , שלא הבנתי מהכתוב. ניתן לערער על הדו"ח ואם הבעיה שלך הן הנקודות, אז לא לשלם את הדו"ח לפני שתתייעצי עם עורך דין.

      בכל מקרה מוזמנת לשאול שאלה קונקרטית (מה שלא עשית)

      בברכה,

      חנה דוד, עו"ד
      מנהלת פורום דיני תעבורה

      בית הדפוס 12, בית השנהב, אגף B,  ירושלים.
      טלפון: 02-5877882 ; מייל: hanny5462@gmail.com