מי אשם בתאונה כאשר יש תמרור עצור

  • מי אשם בתאונה קטנה בין 2 רכבים.
    מעדיף ללא שם. | 30/06/2021 13:12

    שלום רב,

    נסעתי ברחוב קטן וחד סטרי בשכונת מגורים.
    לפתע הגיח מימין רכב שנסע ברחוב קטן שחותך את הרחוב בו אני נסעתי. לא הספקתי לעצור ופגעתי לו בפינת הרכב מקדימה.
    לרכב השני היה תמרור עצור אך הוא טוען שהוא עצר בתמרור ו-"גלש" כדי לשפר את הראיה. הוא טוען שהוא עצר אחרי ש"גלש" כדי לשפר את שדה הראייה ואז אני פגעתי בו. בנוסף, הוא טוען שהיה שם רכב שחנה והפריע לו לראות ולכן הוא "גלש" וניסה לפשר את שדה הראייה.
    הוא עכשיו תובע את הביטוח שלי ואומר שאני אשם למרות שאני טוען שהוא הפתיע אותי.

    הוא מדגיש שבזמן הפגיעה בו הוא היה בעצירה למרות שאני לא יכול לומר זאת. לא ראיתי אם הוא היה בעצירה או בדיוק נכנס לצומת.

    האם אני צודק? האם הוא אשם ?
    תודה על העזרה?

    • מי אשם בתאונה כאשר יש תמרור עצור
      עו"ד חנה דוד | 30/06/2021 13:20

      שלום לך!

      יותר רלוונטי לפורום דיני נזיקין , מאחר ומדובר בתביעה כספית ועדיין אנסה לענות לעניין התעבורתי שאני עוסקת בו:

      על פניו מאחר ותמרור העצור נמצא בצד שלו, הרי שהאחריות היא שלו לתת לך זכות קדימה ולכן נראה שהוא אשם.

      כמובן שאם יוכיח שבכלל לא נכנס לצומת ואתה נדחפת לו לנתיב , אז זה סיפור אחר.

      בדרך כלל חברות הביטוח מגישות תביעות גם בתיקים בהן הנהגים המבוטחים שלהם אשמים ולכן אל תיבהל מעצם הגשת התביעה.

      מקווה שגם לך יש חברת ביטוח שמגינה על עמדתך. בהצלחה!

      בברכה,

      חנה דוד, עו"ד
      מנהלת פורום דיני תעבורה

      בית הדפוס 12, בית השנהב, אגף B,  ירושלים.
      טלפון: 02-5877882 ; מייל: hanny5462@gmail.com