חובה להעיד

  • התייצבות למתן עדות
    נועם | 30/06/2021 06:53

    שלום,
    החברה הקודמת שעבדתי בה תובעת לקוח לשעבר שחייב כספים.
    כדיי להפחית את הסכום הלקוח הנל טען שהעביר לידי סכום כסף במזומן ולכן יש להפחית סכום זה.
    כמובן שהדבר לא היה ולא נבקא מעולם והחברה שבה עבדתי פנתה אלי בבקשה שאגיע להעיד לטובתה במשפט שמתנהל מולו.

    שאלתי היא האם חלה עלי החובה להתייצב לעדות?
    יש לציין שלא קיבלתי בקשה כזאת מבית המשפט.
    השאלה שלי נובעת מכך שאצטרך לבזבז את זמני ולהפסיד יום עבודה.

    אודה לתשובה לגביי הנוהל התייצבות למתן העדות על פי החוק.

    תודה

    • חובה להעיד
      עו"ד שי בייזר | 07/07/2021 16:15

      שלום רב,

      כל עוד שאין צו של בית המשפט אין עליך חובה להעיד.

      אם יש צו של בית-משפט המופנה אלייך, עלייך לקיים את הצו.

      בכל מקרה - אתה יכול לסכם עם מי שמזמין אותך לעדות על תשלום עבור העדות (אסור בתכלית האיסור שעצם התשלום או גובהו יהיו מותנים בתוצאות ההליך), לחילופין, עם סיום העדות בבית המשפט, אתה יכול לבקש מבית המשפט שיפסוק לטובתך שכר עדות.

      מקווה שהייתי לך לעזר,

      שי בייזר, עו"ד ונוטריון
      מנהל פורום בתי משפט

      שד' רוטשילד 134, ת"א
      טל': 03-5600602; מייל: shay@beiser-law.co.il