מעקב אחר מקבלי קצבת נכות

  • חברת ביטוח אי כושר
    גליה | 29/06/2021 16:36

    שלום, אני בת 34

    עקב מספר בעיות רפואיות מיזה ארבע שנים שהפסקתי לעבוד.

    ביטוח לאומי נכות 98% ואי כושר 100% שניהם צמיתה.

    הנכויות מהם אני סובלת לצמיתה ואינם יכולים להשתפר.

    פנסיה מבטחים עושים בעיות מבחינת אי כושר.

    שלוש פעמים קיבלתי למשך חצי שנה אי כושר 100%. בכל פעם הם מבקשים מסמכים רפואיים עדכניים בנושאים רפואיים שונים של שלושה חודשים מקסימום. תמיד השתדלתי שכך יהיה.

    כעת הבאתי להם מסמכים שונים (מסמך אחד עדכני של שבועיים ובנוסף בינהם ארבעה וחמישה חודשים). לטענתם אין לי מסמכים עדכניים של שלושה חודשים ולכן לא יוכלו לדון לחידוש תביעתי.

    לדעתי זה טיפשי מצדם והם עושים את עצמם, כאשר הם יודעים את הליקויים מהם אני סובלת ושאינם ניתנים להטבה. אם הייתי אצל רופא לפני חמישה חודשים והוא אמר וכתב שאין מה לעשות, מה אלך להגיד לו עכשיו? (שכבר צרפתי להם מאותו תחום רפואי סיכומי ביקור חוות דעתם של שלושה רופאים שונים)

    איך אני יכולה לגשת למספר רופאים שונים מתחומים שונים במיוחד בכדי

    להביא מסמכים עדכניים, מה אגיד לרופאים...? או מה אני אעשה עם חברת הביטוח בכדי שלא ישללו ממני קצבה המגיעה לי?

    לשלם חוות דעת פרטיות בשלושה תחומים רפואיים שונים זה המון כסף!

    אשמח לסיוע מה אפשר לעשות.

    תודה.

    • מעקב אחר מקבלי קצבת נכות
      עו"ד מיטל ירון | 30/06/2021 01:10

      גליה שלום

      על פי הוראות הממונה על הביטוח ותקנון קרנות הפנסיה, על קרן פנסיה מוטלת החובה לפנות אחת לשנתיים למי שהוכר כנכה מלא ולצמיתות ולזכאים שנכותם הוכרה כנכות זמנית או חלקית אחת לשנה לצורך קבלת פרטים ומסמכים בנוגע להמשך זכאותם לקבלת קצבת נכות מהקרן.

      הרציונל העומד בבסיס דרישה זו נובע מהעובדה כי קרנות הפנסיה מנוהלות על בסיס ערבות הדדית בין עמיתי קרן הפנסיה ועל כן תשלום פנסיית נכות לעמית שאינו זכאי לכך, פוגע בכלל העמיתים ונוגד את הוראות תקנון הקרן והוראות הדין.

      תוכלי לפנות שוב אל אותם רופאים ולבקש מהם לכתוב שאין שינוי במצבך מאז בדיקתם הקודמת.

      לצערי, ללא מסמכים אלה קרן הפנסיה לא תשיך לדון בתביעתך.

      מאחלת לך בריאות שלמה.

      בברכה,

      מיטל ירון, עו"ד
      מנהלת פורום דיני ביטוח
      מנורת המאור 2 תל אביב

      טלפון: 073-7893544, מייל: m@yaron.law