ביטוח צד שלישי כלול בביטוח תכולה

  • ביטוח דירה-ביטוח אחריות כלפי צד שלישי
    אהרן | 28/06/2021 23:36

    בפוליסה בתיאור הכיסויים שנרכשו מצויין שיש לי ביטוח אחריות כלפי צד שלישי אבל לא מצויין על זה המילה "בתוקף" ולא מצויין על זה סכום של פרמיה בטבלה הפרמיות( אבל מצויין לגבי זה בטבלת הפרמיות סכום השתתפות עצמית וסכום גבול אחריות).בחברת ביטוח הפקיד ענה לי שהביטוח אחריות כלפי צד שלישי מובנה בפוליסה שעשיתי ולכן לא מצויין לגבי זה המילה "בתוקף" ואין על זה סכום פרמיה . האם אני יכול לסמוך על זה?שאלה שנייה: בחוברת הפוליסה מצויין שהביטוח כלפי צד שלישי כולל נזק או אובדן לרכוש צד שלישי.האם זה כולל נזקי צנרת ואיטום לשכן?

    • ביטוח צד שלישי כלול בביטוח תכולה
      עו"ד מיטל ירון | 29/06/2021 23:23

      שלום אהרון,

      קשה להשיב על שאלתך מבלי לבחון את הפוליסה עצמה. ניתן לשער שהפקיד מסר לך שביטוח אחריות לצד שלישי מובנה בפוליסה מאחר שרכשת גם ביטוח תכולה.

      על פי הפוליסה התקנית שמבוססת על תנאי מינימום שנקבעו על ידי המחוקק ושלא ניתן לשנותם אלא אם כן השינוי הוא לטובת המבוטח - ההרחבה לביטוח אחריות כלפי צד שלישי כלולה כפרק משנה של ביטוח תכולה (וחברות הביטוח נותנות את הכיסוי הנ"ל ללא תשלום כחלק מביטוח התכולה).

      ביטוח אחריות כלפי צד שלישי מכסה נזקי מים וצנרת. הביטוח לא תמיד מכסה נזקי רטיבות כתוצאה מכשלים באיטום ולצורך זאת יש לרכוש הרחבה.

      אני כאן לרשותך לכל שאלה נוספת.

      בברכה,

      מיטל ירון, עו"ד
      מנהלת פורום דיני ביטוח
      מנורת המאור 2 תל אביב

      טלפון: 073-7893544, מייל: m@yaron.law