ביטוח לאופנוע עם השתתפות עצמית

  • שאלה על ביטוח לאופנוע
    דנה | 28/06/2021 14:49

    שלום, אני צריכה לעשות ביטוח לאופנוע לראשונה בחיי ומנסה להבין מספר דברים שלא ברורים לי עד הסוף:

    1. מה המשמעות בפועל של ההשתתפות העצמית כן/לא בביטוח החובה? מתי זה יכול לבוא לידי ביטוי, מתי זה ״משתלם״ לי כמבוטחת ומתי לא. אני רוצה להבין את המקרים שבהם זה מוצא אותי.

    2. ייעצו לי לא לקחת השתתפות עצמית ולעשות במקום ביטוח תאונות אישיות לרוכב אופנוע. האם זה באמת במקום? כי קראתי דעות סותרות על כך.

    תודה רבה

    • ביטוח לאופנוע עם השתתפות עצמית
      עו"ד גיל קראוס | 28/06/2021 15:36

      שלום רב,

      1. המשמעות של השתתפות עצמית בפוליסת חובה לאופנוע היא שבמקרה שייגרמו נזקי גוף בתאונת דרכים, עד סכום של 25,000 ש"ח ברכיב של כאב וסבל וכן 7 ימי מחלה ראשונים לא ישולמו. המשמעות בפועל היא שכל תאונה עם נזק גוף שלא יגרום לך נכות לצמיתות או לחלופין יגרום לך נכות של עד 10% (תלוי במקרה) לא תקבלי כלום ברכיב של כאב וסבל (ביתר הרכיבים כמו הפסדים לעתיד הוצאות וכו' תוכלי לקבל). לדעתי האישית כדאי לחשוב טוב האם לרכוש פוליסה עם השתתפות עצמית, כי מי שבעיקר מרויח מכך זו חברת הביטוח (הכל כמובן בדיעבד אם אירעו תאונות או לא).

      2. פוליסת תאונות אישיות נותנת מענה מסוים, אבל אין קשר בינה ובין הנושא של כאב וסבל בתאונת דרכים. בפוליסת תאונות אישיות את מקבלת פיצוי עבור נכות לצמיתות ואין הדבר עומד בהכרח ביחס ישיר עם הנושא כאמור של כאב וסבל בתאונת דרכים.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il