תשלום שכר טרחה כחלק מתוצאות פסק דין או פשרה

  • הסכם שכר טרחה
    אבי | 25/06/2021 19:39

    שלום רב,

    הוגשה תביעת נזיקין, רשלנות רפואית. בהסכם שכר טרחה עם ב"כ שלי צוין שאם לא אסכים לסכום פשרה ובפס"ד יהיה סכום נמוך יותר, אני חייב לשלם שכר טרחה של ב"כ (בשיעור של 20% פלוס מעמ) מהסכום הגבוה יותר, כלומר מהסכום שסירבתי להגיע לפשרה.

    כשקופ"ח הציעה בסוף סכום לפשרה, סירבתי לסכום זה. ב"כ שלי דרש ממני לשלם באופו מיידי את 20% פלוס מעמ, ואז הוא ימשיך טיפול בתיק.

    לא היה לי סכום כזה ובלית ברירה הסכמתי לסכום המגוחך של פשרה.

    האם הסכם שכר טרחה הנ"ל מקובל?

    תודה

    • תשלום שכר טרחה כחלק מתוצאות פסק דין או פשרה
      עו"ד אלי מור | 29/06/2021 11:04

      אבי שלום רב

      שאלתך תלויה במה שסוכם בהסכם שכר הטרחה עם עו"ד שלך.

      ככלל, שכר טרחה שסוכם כי יגבה באחוזים, צריך להיגבות רק מתוך סכום שהתקבל בפסק דין או בפשרה.

      תשלום שכר טרחה מראש משולם רק כאשר קובעים זאת בראש בין הצדדים.

      בהצלחה

      בברכה,

      אלי מור, עו"ד
      מנהל פורום בתי משפט
      פארק אולימפיה, מוטה גור 9, קומה 4, פ"ת

      טלפון: 03-6959990, מייל: eli@mor-lawyers.co.il