האם ניתן להתנגד למינוי עו"ס

  • מינוי חדש לאפוטרופוס לרכוש ועריכת תסקיר בעניין
    אלי לוי | 21/06/2021 18:57

    בסד
    מינוי אפוטרופס לרכוש

    לאחרונה, אפוטרופס לרכוש שמונה בזמנו מטעם המשפחה, החליט להתפטר,לאחר הרבה צרות וסכסוכים שעשה במשפחה

    למיטב ידיעתי עוס, אמורה לערוך תסקיר.

    הסיטואציה הזו מעוררת כמה בעיות.
    מדובר בעוס שערכה בעבר תסקירים או בעוס מהאגף שבו כבר נעשו תסקירים ,שהיו בלתי אובייקטיביים מעוותים, ובעצם פעלו נגד החסויה ממש ולטובת בעלה.

    1. האם וכיצד ניתן להתנגד לעצם המינוי הזה ,ולבקש למשל מינוי עוס מאזור אחר.

    2. האם ככל וידרש לאחר מתן התסקיר ניתן יהיה להתנגד לו, למשל עי הזמנת העוס לחקירה.

    3. מהם האופציות הקיימות בתחום הרכוש למינוי, מעבר לאדם פרטי מוסכם.
    עמותה וכו?

    4. האם ניתן להגיע במהלך המינוי להסכמות כלשהן בין הצדדים במשפחה ,אשר יהווה בסיס למינוי ויחייבו את הגורם שימונו.

    5. כיצד ניתן לזרז את ההליכים כאשר למעשה מינואר האפוטרופוס הודיע על רצונו להתפטר ,וכנראה לא לפני אוגוסט ימונה גורם אחר.

    תודה.

    • האם ניתן להתנגד למינוי עו"ס
      עו"ד מיקי חשמונאי | 29/06/2021 15:48

      אלי שלום,

      1. ניתן להגיש לביהמ"ש בקשה מנומקת למנות עו"ס מאיזור אחר ולא את העו"ס שמונה קודם.
      2. בד"כ ביהמ"ש נותן לצדדים זמן להגיב לתסקיר ואם לא קבע זאת, אפשר לבקש מראש רשות להגיב, לפני שביהמ"ש ייתן החלטה.
      3. אם הבנתי נכון את השאלה - ניתן לבקש למנות עמותה ולא אדם כלשהו כאפוטרופוס לרכוש.
      4. בד"כ בתי המשפט שמחים כאשר הצדדים במשפחה מבקשים בהסכמה מינוי של אדם / גוף ספציפי.
      5. אם ביהמ"ש ביקש תסקיר ועדיין לא ניתן ולא חלף הזמן שנקצב להגשתו - לא ניתן לזרז כרגע את התהליך, עד לאחר הגשת התסקיר.

      בברכה,

      מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת
      מנהלת פורום דיני משפחה

      מת"מ -  'בית טופז' קומה 5
      רח' נחום חת 5, חיפה
      טל': 04-8517771; מייל: law@m-law.co.il

      • תגובה לעוד חשמונאי
        אלי לוי | 30/06/2021 12:53

        שלום
        ראשית תודה על המענה המפורט והעניני.
        עם זאת אבקש אם תוכלי להבהיר כמה דברים.

        סעיף 1
        מה נחשב למענה מנומק שיכול להשפיע על שינוי ההחלטה.
        א. העוס שמנות לתפקיד עוס סדרי דין פעלה במקביל גם כעוס לקשישים ופעלה נגדי באופן אישי ,מכיוון שבקשתי את מינוי האפוטרופוס ובעקבות בקשתו של בעלה של החסויה.

        ב. במקביל איתי יש אפוטרופס משותף לגוף והוא פעל.איתה בנוסף, כנקמה על בקשתי למינוי אפוטרופוס לרכוש.

        ג. האפוטרופוס לרכוש כתב בכתבי בי דין כי העוס אמרה לו שאני זקוק לטיפול נפשי והיא גם רמזה לכך.
        זאת ללא כל מסמך רפואי זה או אחר המאשש זאת וללא הכשרה כפסיכאטרית.

        סעיף 2
        שאלה עקרונית מה עדיף עמותה או אדם.
        האם עמותה נוקשה יותר ,ראש קטן.או תלוי בנסיבות.

        סעיף 3

        כוונתי היא ,האם מידה וישנה הסכמה למינוי אדם ,האם ניתן להוסיף כחלק מהמינוי מספר הנחיות להן הסכימו הצדדים כמו, לאפשר טיפול של מטפלת, התייחסות לדירת החסוייה וכו'.

        סעיף 5

        הזמן המקורי חלף רק העוס בקשה הארכה ללא כל פנייה ראשונית אל הצדדים וללא בקשת למשפחת החסויה , מטעם ביהמ"ש

        תודה

        • מינוי אפוטרופוס
          עו"ד מיקי חשמונאי | 30/06/2021 15:58

          אלי שוב שלום,

          לצערי על השאלות המורחבות ששאלת, כבר לא ניתן להשיב במסגרת הפורום, שנודע למתן מענה כללי הנותן כיוון, אך לא ניתן במסגרתו לתת מענה ספציפי מעמיק, של המקרה לגופו.
          למקרא תיאור המצב ושאלותיך בפניה החוזרת - אמליץ לך להיוועץ בעו"ד, בפניו שתשטח את מלוא התמונה, על כל רבדיה, תוכל להשיב לו על שאלות שיעלו אצלו, תוך כדי שמיעת המקרה, ולאחר מכן יוכל לתת לך מענה מדוייק, המתייחס לכלל העובדות והסוגיות המשפטיות העולות מהן.

          בברכה,

          מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת
          מנהלת פורום דיני משפחה

          מת"מ -  'בית טופז' קומה 5
          רח' נחום חת 5, חיפה
          טל': 04-8517771; מייל: law@m-law.co.il