"יש לנו שכנה עם בעיית אגרנות – מה ניתן לעשות?"

  • שכנה עם מחלת אגרנות
    ולרי | 16/06/2021 11:58

    שלום,

    להורים של בעלי יש שכנה עם בעיית אגרנות. מה שקורה זה שהיא אוספת זבל מהרחוב ומביאה לבית שלה. כתוצאה מזה יש צחנה בלתי נסבלת בקומה ובבית של חמי וחמותי, מלא ג'וקים שבורחים מהבית שלה לבית שלהם ברמה שכבר שום ריסוס לא עוזר, ומלא יונים באזור של החלונות הסמוכים כי היא מכניסה אותם לבית שלה.

    זה הגיע למצב שכל כלי שהם מוציאים מהארונות במטבח חייב לשטוף מחדש. חמותי אישה מבוגרת חווה התקפי חרדה בלתי פוסקים בגלל השכנה.

    פניתי לכל גורם אפשרי: עירייה, שירות סוציאלי, שרותי תברואה, משרד הבריאות, הממונה על הבתים המשותפים ולאף אחד אין איך לעזור לנו. כולם אומרים שבגלל שזה בתוך הבית שלה אי אפשר לעשות כלום.

    פונה לפורום כמוצא אחרון. מישהו יודע מה ניתן לעשות או למי לפנות?

    אם נתבע אותה באופן פרטי מישהו יתייחס לזה בכלל? או שמה שנשאר זה למכור את הבית וזהו?

    תודה.

    • "יש לנו שכנה עם בעיית אגרנות – מה ניתן לעשות?"
      עו"ד גיל קראוס | 20/06/2021 15:36

      שלום רב,

      על פניו לפי המתואר נשמע כי ההתנהלות של אותה אישה בתוך ביתה יוצרת מפגעים חמורים בבית הורי בעלך.

      אם אכן כך הדברים, אז בהחלט יכול להיות שבקשה לבית המשפט בעניין יכולה להוציא צו מניעה לאותה אישה לחדול מהמפגעים שהיא יוצרת.

      כדאי לאסוף תיעוד בתמונות / סרטונים של המפגעים ולנסות ולגשת בתביעה למפקחת על הבתים המשותפים.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח
      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il