ממה מותר לי להסתלק?

  • הסתלקות חלק ירושה
    לביא | 10/06/2021 16:09

    האם אפשר להסתלק מירושה באופן שאסתלק רק מחלקי בדירת הירושה.אבל לא אסתלק מחלקי בכספים בבנק?

    אמרו לי שאפשר רק כולל מכל הירושה- אם אני מסתלק מחצי ירושה אז זה גם חצי דירה וגם חצי כספי בנק.

    מה באמת?

    • ממה מותר לי להסתלק?
      עו"ד רוית טוב-לי | 19/07/2021 22:13

      לביא, שלום,

      לא ניתן להסתלק מנכס ספציפי אם קיבלת חלק יחסי. למשל, אם אתה יורש חצי מהעיזבון, אתה לא יכול להסתלק רק מחלקך בדירה. לעומת זאת, אם הצוואה מקנה לך באופן ספציפי את הדירה, אתה יכול להסתלק ממנה, גם אם בנוסף, אתה יורש מחצית מהעיזבון.

      הכלי הנכון לביצוע מה שאתה מתאר, הוא עריכת הסכם בין יורשים, שיש לו משמעויות כלכליות מרחיקות לכת.

      מומלץ שתפנה לייעוץ אצל עורך דין מנוסה, מקצועי ואמין.

      בהצלחה,

      רוית

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום צוואות וירושות

      דניאל פריש 3, תל אביב
      טל': 03-6078888; מייל: ravit@tovly.co.il