הגנה על ילדים מפני הורה הסובל מהפרעת אישיות

  • הפרעת אישיות ופגיעה בילדים - כיצד פועלים להגן על ה
    רביד | 08/06/2021 10:33

    רציתי לדעת , האם יש דרך להגן על הילדים מפני פגיעה נפשית בילדים? מדובר באב שאובחן לפני שנים רבות כלוקה בהפרעת אישיות קשה. ההפרעה באה לידי ביטוי מול כל הסביבה, ובית המשפט נחשף להתנהלות הבעייתית של המבקש. ככל שעוברות השנים ואני מכירה יותר את ההשפעות ההרסניות על הילדים (גם מתוך הכירות של מבוגרים שחוו הורה עם הפרעה שכזו) - מדובר בהשפעות הרסניות לנפש של הילדים (שהופכים להיות מבוגרים פגועים וחסרי ביטחון). האם מוכרת פסיקה כלשהי על האפשרות להגן על נפשם של הילדים. תמיד עוסקים בפגיעה מינית או פיסית. מה לגבי הפגיעה הנפשית?

    • הגנה על ילדים מפני הורה הסובל מהפרעת אישיות
      עו"ד מיקי חשמונאי | 10/06/2021 12:17

      רביד שלום,

      ההגנה על הילדים באמצעות ביהמ"ש / שירותי הרווחה, נעשיית בכל התחומים.
      אמנם נכון שלעיתים קשה יותר להוכיח פגיעה נפשית, אך בעיקר כאשר מדובר באדם המוכר כפגוע נפש ויש ראיות להתנהלותו הבעייתית - ניתן לפנות לביהמ"ש בבקשה לקבל חוו"ד מומחה, בנוגע לכך ולנזקים הנפשיים שעלולים להיגרם לילדים, כתוצאה מכך.
      בהחלט לא הייתי מרימה ידיים מראש ולא מנסה לעשות את כל מה שאפשר כדי למנוע פגיעות אלה, רק כיוון שמדובר בנזקים נפשיים.

      בברכה,

      מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת
      מנהלת פורום דיני משפחה

      מת"מ -  'בית טופז' קומה 5
      רח' נחום חת 5, חיפה
      טל': 04-8517771; מייל: law@m-law.co.il