האם התקנת מצלמות בדירה מושכרת מהווה פגיעה בפרטיות?

  • מצלמות בדירה שכורה
    אלי | 03/06/2021 11:56

    שלום. מקווה שזה מתאים לכאן.
    מה הדין על גילוי מצלמות נסתרות בדירה שכורה ששכרנו?
    גילינו במקרה. זה גילוי מזעזע.

    אשמח לדעת אם ניתן לתבוע ובכלל כמה קובעים סכום פיצוי כספי לתביעה כזו. מה המינימום והמקסימום. בערך.
    תודה

    • האם התקנת מצלמות בדירה מושכרת מהווה פגיעה בפרטיות?
      עו"ד אורי שורר | 03/06/2021 17:54

      אלי שלום,

      ככל שמדובר על מצלמות נסתרות כי אז מדובר על פגיעה בפרטיות ועומדת לכם עילות תביעה בגין הפרת חוק הגנת הפרטיות, תשמ"א-1981.

      מבחינת הפיצוי הכספי, ככל שניתן להוכיח נזק אז גובה הנזק שהוכח יהיה הפיצוי. החוק מאפשר קבלת סעד כספי ללא הוכחת נזק בשיעור של עד 50,000 ש"ח או כפול מזה אם מוכיחים כוונה להפר את החוק.

      בברכה,

      אורי שורר, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      יחזקאל קויפמן 2, תל אביב
      טלפון:03-6005555 ; מייל: ori@gkl.co.il

      • תודה. מה לגבי התיישנות
        אלי | 04/06/2021 09:56

        האם מקרה כזה של מצלמות נסתרות בדירה שכורה שקרה לפני 18 שנה עדיין יכול להיות תקף לתביעה?

        לצערנו קרה לנו כבר מקרה כזה בעבר הבעיה שאז לא הבנו את החומרה ובטח לא שניתן לתבוע.
        לצערנו גם המטרה הייתה זדונית. בעל הדירה ממש היה מפרט לדיירת מה היה רואה וזה היה דברים נאוד אינטימים ואישיים.
        תודה

        • מענה
          עו"ד אורי שורר | 04/06/2021 11:06

          חוק ההתיישנות קובע כי עילת תביעה מתיישנת לאחר 7 שנים (ישנם חריגים כמובן, אך זה הכלל). משכך, לא ניתן לתבוע בגין אירוע שקרה לפני 18 שנה.

          אם בעל הבית ממשיך להראות את הצילומים ולמעשה ניתן להוכיח כי הוא הראה את הצילומים בשבע השנים האחרונות אז ניתן לתבוע אך הייתי מציע להתייעץ עם עו"ד בטרם הגשת תביעה.

          בברכה,

          אורי שורר, עו"ד
          מנהל פורום לשון הרע

          יחזקאל קויפמן 2, תל אביב
          טלפון:03-6005555 ; מייל: ori@gkl.co.il

          • תודה רבה  לת
            אלי | 04/06/2021 11:18

          • התיישנות תביעה על פגיעה בפרטיות
            חיים | 06/06/2021 15:16

            "תקופת ההתיישנות של תביעה אזרחית לפי חוק זה היא שנתיים" (סעיף 26 לחוק הגנת הפרטיות).