פטור מנוכחות מדיונים בשל מצב נפשי

  • נפש
    Dor | 22/05/2021 01:40

    שלום
    אם אדם נמצא במצב נפשי לא יציב ויש מצב שהאדם יפגיע בעצמו
    יש פסיקה שאדם נמצא לא יציב שהוא לא יהיה מחויב להגיע לדיונים?

    • פטור מנוכחות מדיונים בשל מצב נפשי
      עו"ד אמיר מורשתי | 23/05/2021 18:01

      דור יקר, בהתאם לסעיף 132 לחוק סדר הדין הפלילי ניתן לפטור נאשם במצב שאתה  מתאר מהתייצבות לדיונים אם הוא מיוצג :" 132. (א) בית המשפט מוסמך להורות שהדיון, כולו או מקצתו, יהיה לא בפני נאשם, אם ביקש זאת סניגורו של הנאשם ובית המשפט סבור שהדיון בפני הנאשם עלול להזיק לבריאות גופו או נפשו.

                (ב) דיון לצורך החלטה לפי סעיף קטן (א) רשאי בית המשפט לקיימו לא בפני הנאשם ורשאי הוא לקיימו בדלתיים סגורות." מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      • נפש
        Dor | 24/05/2021 02:04

        עזרת
        תודה אלוף ??