האם חייב יכול ללמוד במכללה/אוניברסיטה בזמן ההליך?

  • לימודים ופשיטת רגל
    ראובן | 09/05/2021 16:18

    שלום רב,

    1.האם ניתן להיות פושט רגל וללמוד במכללה/אוניברסיטה?

    2.האם מבחינת הנאמן, תשלום על לימודים זו הוצאה ''מוכרת וסבירה''?

    תודה!

    • האם חייב יכול ללמוד במכללה/אוניברסיטה בזמן ההליך?
      עו"ד נילי רובינוב | 23/05/2021 21:53

      ראובן שלום וברכה,

      השאלה החשובה היא האם החייב ממקסם את יכולת ההשתכרות שלו בהתאם לפרמטרים הקשורים אליו כגון כיל, מקצוע, מצב משפחתי ורפואי וכו.

      לעניין תשלום שכר לימודים זה נתון לשיקול דעת בעל התפקיד ותלוי נסיבות של כל מקרה לגופו, בפרט במידה והחייב ממקסם את יכולת השתכרותו ואין פגיעה בנושים.

      בברכה,

      נילי רובינוב, עו"ד
      מנהלת פורום פשיטות רגל

      מגדל לוינשטין, דרך מנחם בגין 23, קומה 5, תל אביב
      טלפון: 053-3409278 ; מייל: nilirulaw@gmail.com