זהות חברת הביטוח במועד התאונה

  • סוכן ביטוח
    לימור | 09/05/2021 11:37

    בוקר טוב.

    אודה להכוונה.

    בשנת 2015 הייתי מעורבת בתאונת דרכים. הודעתי לסוכן ביטוח.

    אז הייתי מבוטחת דרך סוכן ביטוח מסוים וחברת ביטוח מסוימת.

    כיום אני בסוכנות אחרת וחברה מבטחת אחרת.

    מה שקרה, שאותו עו''ד של צד ג שהגיש תביעה, טעה בשמות הנתבעים(רשומה אני וחברה מבטחת שגויה),

    אז בזמנו כשקבלתי את פסק הדין, אמרתי לעו''ד של צד ג שיש טעות, הוא ביקש תשלום עבור הסכמה לביטול פסק דין, שילמתי ושלחתי אסמכתא לסוכן ביטוח.

    לתומי חשבתי שכאן הסתיים העניין והביטוח שלי מטפל בכך.

    מסתבר שלא.

    לפני יומיים קבלתי טלפון מאותו עו''ד של צד ג שעלי לשלם את מה שנקבע בפסק דין.

    אמר לי שלא משנה לו מי ישלם- אני או חברת הביטוח שביטחה אותי אז. הגיוני בסך הכל.

    על איזה סוכן חלה חובה לסילוק תביעה?

    הסוכן העכשווי או הסוכן מהעבר, דרכו הייתי מבוטחת ביום קרות האירוע?

    תודה

    • זהות חברת הביטוח במועד התאונה
      עו"ד גיל קראוס | 09/05/2021 15:15

      שלום רב,

      מי שאמור לטפל בדברים זה סוכן הביטוח במועד התאונה, אבל מי שמשלם זו חברת הביטוח ולא הסוכן ולכן לא כל כך הבנתי משאלתך מה הרלוונטיות לעניין זהות הסוכן.

      צריך לפנות ישירות לחברת הביטוח שביטחה אותך במועד התאונה (אפשר גם לפנות דרך הסוכן אבל את יכולה פשוט לקצר הליכים ולפנות ישירות) ולהעביר אליהם את המסמכים לצורך התשלום.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il