מה הדין בעניין חוב מזונות במסגרת הליך פשיטת רגל?

  • מזונות בפש"ר
    רומי | 09/05/2021 10:33

    שלום יש לי 3 שאלות

    1 - מה דין חוב הוצאה לפועל של חייב מזונות שנמצא בתהליך פשיטת רגל? החוב הינו מלפני תאריך צו הכינוס והקפאת התיק.

    2- נקבעה הקצאת מזונות מופחתים במהלך הפש"ר. מה דין סכום ההפרש לקרן המזונות החודשית?

    3- מה דין קרן המזונות ב"חודשי התפר" שבין תאריך הכינוס והקפאת התיק בהוצא"פ לבין פסיקת השופט על הקצאת המזונות. מדובר ב4 חודשים עד שהתקבלה ההחלטה.

    • מה הדין בעניין חוב מזונות במסגרת הליך פשיטת רגל?
      עו"ד נילי רובינוב | 16/06/2021 20:39

      שלום וברכה,

      ככלל, חוב מזונות הוא לא חוב בר הפטר (אלא במקרים חריגים ובהתאם להחלטת בית המשפט).

      כל זמן שהחייב מצוי בהליך פשיטת רגל/חדלות פירעון הרי שלא ניתן להמשיך לנקוט נגדו בהליכים, אלא אם ניתן אישור של בית המשפט לכך. לכן, סכום ההפרש ימתין עד לסיום ההליך ולאחר מכן ניתן יהיה לגבות אותו מהחייב, וכך גם 4 החודשים שלא שולמו על ידי החייב בין ההחלטה לעיכוב תיק המזונות ועד לפסיקת צו המזונות במסגרת ההליך.

      חשוב להדגיש כי על הזוכה בתיק מזונות לדאוג לביצוע הקטנות של כל תשלום שהיא מקבלת לפי סכום המזונות שנפסק לה במסגרת הליך פשיטת רגל/חדלות פירעון.

      בברכה,

      נילי רובינוב, עו"ד
      מנהלת פורום פשיטות רגל

      מגדל לוינשטין, דרך מנחם בגין 23, קומה 5, תל אביב
      טלפון: 053-3409278 ; מייל: nilirulaw@gmail.com