האם קרן השתלמות שייכת לחייב או להליך חדלות פרעון?

  • קרן השתלמות לפני קבלת הפטר
    ראס | 06/05/2021 18:42

    שלום,
    היה לי חוב בסך 110,000 ש"ח.
    קיבלתי צו תשלומים חודשי בסך 1500 ש"ח למשך 48 חודשים. סה"כ 72,000 ש"ח.
    כשהתחלתי את התהליך, פתחו לי בעבודה קרן השתלמות והיום יש בה כ60,000 ש"ח והיא עדיין לא נזילה, היא תהיה נזילה עוד כשנה.
    עכשיו עברו 4 שנים, שבמהלכם שילמתי כל החוב וקיבלתי מהנאמן תצהיר שאני צריך לחתום לפני קבלת הפטר.
    האם אני צריך להצהיר על הקרן השתלמות בתצהיר? האם יכולים לקחת לי אותה?
    תודה רבה.

    • האם קרן השתלמות שייכת לחייב או להליך חדלות פרעון?
      עו"ד נילי רובינוב | 08/05/2021 23:02

      שלום וברכה,

      הכלל הוא כי קרן ההשתלמות שייכת לקופת ההליך ואני משערת לעצמי שאף במהלך הצגת הדוחות בהליך,. צירוף תלושי הצגת דוח מהמסלקה הפנסיונית אודות הקרנות הקיימות לזכותך - המנהל המיוחד ידע אודות הקופה ומועד הפיכתה לנזילה.

      חשוב להדגיש כי ייתכנו מקרים בהם ניתן להגיע להסדר לגבי הכספים המצויים בקופה אך כל מקרה לגופו.

      בברכה,

      נילי רובינוב, עו"ד
      מנהלת פורום פשיטות רגל

      מגדל לוינשטין, דרך מנחם בגין 23, קומה 5, תל אביב
      טלפון: 053-3409278 ; מייל: nilirulaw@gmail.com

      • תודה על התשובה
        ראס | 09/05/2021 06:48

        תודה על התשובה.
        רציתי רק לשאול, רשום לי שאני משלם 100 אחוז דיבידנד מהחוב. זאת אומרת שבעצם אני משלם את המקסימום שאפשר נכון? אז באמת יש סיבה שיקחו לי את הקרן השתלמות עדיין?