האם ניתן להגיש תביעה ייצוגית בגין גבייה

  • תביעה ייצוגית חברת השכרה
    א | 04/05/2021 09:17

    שלום,

    במשך שנים שכרנו רכב בעמותה באופן קבוע (כמו ליסינג, רק שכירות) מחברת השכרה.

    לאחר שנים שמנו לב שהם מחייבים אותנו על נסיעות בכביש שש, מעבר לעמלת טיפול גבוהה של כשישים ש''ח, גם בתעריף נסיעה גבוה בכשלושים אחוז מהתעריף של כביש שש.

    פנינו לחברה ודיברנו עם האחראית בהנהלת חשבונות (לצערי לא שמורות לי הקלטות השיחות איתה) והיא אמרה שאכן מגיע לנו החזר, אולם היא אמרה שצריך לחשב בדיוק את סכום ההחזר.

    לאחר שהעניין התעכב במשך חודשים ארוכים פניתי שוב לחברה והתברר שהאחראית כבר לא עובדת בחברה ואחראית אחרת ענתה לי והתנערה מהכל בטענה שמותר להם לגבות כמה שהם רוצים על הנסיעות בכביש שש, בנוסף לגביית עמלת הטיפול בנסיעות הללו.

    לכאורה הדבר מנוגד הן לחוזה שלהם (למרות שייתכן והחוזה מנוסח בצורה לא חד משמעית) והן להבטחות נציגי המכירות.

    האם ניתן/כדאי לתבוע אותם ייצוגית על התנהלות זו?

    תודה רבה

    • האם ניתן להגיש תביעה ייצוגית בגין גבייה
      עו"ד עמירם טפירו | 04/05/2021 11:54

      א. שלום,

      ע"מ לבחון באופן רציני את העניין, יש לבדוק את ההסכם של העמותה מול חברה ההשכרה, ולהצליב את הוראות ההסכם מול החיובים שחוייבו בגין הנסיעות בכביש 6 (ובכבישי אגרה בכלל).

      יש לבצע בדיקה ספציפית של הנושא מול עו"ד (רצוי כזה המתמחה בתחום התובענות הייצוגיות).

      בברכה,

      עמירם טפירו, עו"ד
      מנהל פורום תביעות ייצוגיות

      דניאל פריש 3, "המגדל" קומה 15, ת"א
      טל': 03-6078888; מייל: amiram@tab-law.co.il