משמעות החתימה על הסכם פשרה וקבלת פיצוי מח. הביטוח

  • פיצוי על פוסט טראומה בעקבות תאונת דרכים
    דנה לביא | 03/05/2021 00:27

    שלום רב, בני נפגע בתאונת דרכים לפני 3 שנים כהולך רגל בהיותו בן 15. רכב פגע בו בעת שחצה את הכביש, והוא נפל על האספלט ונחבל ברגלו. עשו לו צילומים בביה"ח ולמזלנו, הסתבר שזו מכה. הוא סבל מכאבים וקיבל טיפולי פזיותרפיה. חב. הביטוח של הרכב פיצתה אותנו בסכום של 7000 ש"ח ונדרשנו לחתום על מסמך שבו נכתב שהתיק סגור ושלא יהיו לנו תביעות עתידיות. מאז התאונה ועד היום בני סובל מחרדות ומלחצים נפשיים ונוהג לקחת כדורים להרגעה, הניתנים ללא מרשם מהרופא. מעבר לכך, בני התנגד ללכת לפסיכולוג מטעם קופ"ח כי התבייש וחשב שיוכל להתגבר לבדו על הבעיה. לאחרונה, עקב החמרה במצבו הנפשי הלכנו לפסיכולוג פרטי שאבחן אותו כסובל מפוסט טראומה בעקבות התאונה והמליץ שלא ישרת בשירות קרבי. האם למרות שחתמנו לחב. הביטוח שלא יהיו לנו תביעות עתידיות, יש אפשרות לפתוח את התיק מחדש ולקבל פיצוי גם עבור הפגיעה הנפשית שנגרמה מהתאונה? ואם כן, מהו ההליך שיש לעשות? בתודה, דנה

    שלום רב,

    בני נפגע בתאונת דרכים לפני 3 שנים כהולך רגל בהיותו בן 15. רכב פגע בו בעת שחצה את הכביש, והוא נפל על האספלט ונחבל ברגלו. עשו לו צילומים בביה"ח ולמזלנו, הסתבר שזו מכה. הוא סבל מכאבים וקיבל טיפולי פזיותרפיה. חב. הביטוח של הרכב פיצתה אותנו בסכום של 7000 ש"ח ונדרשנו לחתום על מסמך שבו נכתב שהתיק סגור ושלא יהיו לנו תביעות עתידיות.

    מאז התאונה ועד היום בני סובל מחרדות ומלחצים נפשיים ונוהג לקחת כדורים להרגעה, הניתנים ללא מרשם מהרופא. מעבר לכך, בני התנגד ללכת לפסיכולוג מטעם קופ"ח כי התבייש וחשב שיוכל להתגבר לבדו על הבעיה. לאחרונה, עקב החמרה במצבו הנפשי הלכנו לפסיכולוג פרטי שאבחן אותו כסובל מפוסט טראומה בעקבות התאונה והמליץ שלא ישרת בשירות קרבי.

    האם למרות שחתמנו לחב. הביטוח שלא יהיו לנו תביעות עתידיות, יש אפשרות לפתוח את התיק מחדש ולקבל פיצוי גם עבור הפגיעה הנפשית שנגרמה מהתאונה? ואם כן, מהו ההליך שיש לעשות?

    בתודה,

    דנה

    • משמעות החתימה על הסכם פשרה וקבלת פיצוי מח. הביטוח
      עו"ד עדי רחמים | 05/05/2021 17:10

      דנה שלום.

      לאחר שנפגע חותם על הסכם פשרה וקבלת פיצוי מחברת הביטוח בגין נזקים שנגרמו כתוצאה מתאונה, לא ניתן יהיה לתבוע בשנית את חברת הביטוח בגין אותם נזקים במסגרת אותה התאונה, גם אם נזקים אלו התגלו ו/או התגבשו בשלב מאוחר יותר לקבלת הפיצוי.

      זאת למעט מקרים חריגים בהם בית המשפט נעתר לבקשה לביטול הסכם פשרה- אלו הם מקרים בהם נשמטה הקרקע העובדתית על בסיסה נחתם הסכם הפשרה המצדיקים ביטולו.

      בהצלחה.

      בברכה,

      עדי רחמים, עו"ד
      מנהלת פורום תאונות דרכים

      המכבים 22א, הוד השרון
      טלפון נייד: 050-6679988 ; מייל: adirahamim.law@gmail.com