האם כספים שנצברו בקרן השתלמות מוגנים בהליך חדלות פירעון?

  • קרן השתלמות בפש"ר
    יוני | 29/04/2021 09:13

    שלום רב,

    קרן השתלמות שהתחילה אצל המעסיק סמוך לתחילת ההליכים (היו בה כ500 ש"ח),
    ועם סיום ההליך צברה כמה עשרות אלפים. הקרן לא נזילה ונאלצתי להפקיד ללא ברירה.

    האם ניתן להילחם על כספים אלו ? או לפחות על הפקדות המעסיק?

    תודה.

    • האם כספים שנצברו בקרן השתלמות מוגנים בהליך חדלות פירעון?
      עו"ד קובי צאיג | 06/05/2021 13:02

      שלום רב!

      ככלל הכספים בקרן ההשתלמות הינם כספים שאינן מוגנים כלומר, עוברים ישירות לקופת תיק החדל"פ.

      אפשר להגיע להסדר אחר, אולם בדר"כ מממשים את הכספים הללו לטובת תיק החדל"פ.

      בברכה,

      קובי צאיג, עו"ד

      מנהל פורום פשיטות רגל

      רחוב זאב ז'בוטינסקי 7, מגדל משה אביב, רמת גן
      טלפון: 03-6125512 ; מייל: kobi@zaig-law.com