"נתבקשתי להפקיד ערבון בבקשה להתרת נישואין – האם ניתן לערער על כך?"

  • התרת נישואין בין יהודייה לחסר דת
    מור | 20/04/2021 10:00

    שלום,

    הגשתי בקשה להתרת נישואין, אני יהודייה והאקס שלי חסר דת (הוא נוצרי שעזב את הכנסייה, צירפתי לבקשה תעודת הטבלה שלו שבה כתוב את תאריך עזיבת הכנסייה), התחתנו בחתונה אזרחית באוסטריה.

    השופטת מבקשת מאתנו הפקדה בסך 1500 ש"ח טרם פניה אל בית הדין הכנסייתי.

    השאלה שלי היא למה? הרי החתונה היא אזרחית, והאקס הוא חסר דת.האם אפשר לערער על זה? ובנוסף לכך, מהי ההפקדה הזאת? לאן אני אמורה להפקיד אותה? האם אקבל את הכסף בחזרה אם יוחלט שאין צורך לפנות לבית הדין הכנסייתי?

    תודה,

    מור

    • "נתבקשתי להפקיד ערבון בבקשה להתרת נישואין – האם ניתן לערער על כך?"
      עו"ד רוית טוב-לי | 27/04/2021 10:36

      מור שלום,

      אכן דרישת הפקדה כאמור אינה שכיחה. צריך לראות את הבקשה ואת ההחלטה.
      את יכולה להגיש בקשה למתן הבהרה מה הצורך בהפקדה, מקום שאחד הצדדים חסר דת.

      מבחינה טכנית, ערבון מפקידים במזכירות בית המשפט לענייני משפחה, במזומן או בכרטיס אשראי. יש דרך לעשות את זה מרחוק באמצעות מרכז המידע הטלפוני של בתי המשפט (הם יכולים לתת לך בטלפון מספר שובר לתשלום), אבל זה מורכב למי שאינו עורך דין המתמצא במערכת "נט המשפט".

      העירבון נועד להבטיח הוצאות פוטנציאליות. המשמעות היא, שאם לא יידרשו להשתמש בו, הוא יוחזר אלייך בסוף ההליך.

      אם העניין דחוף לכם, הייתי מפקידה את הסכום ומתווכחת אחר כך, כדי שההליך יתחיל לרוץ. גם ככה הוא מורכב.

      בהצלחה!
      רוית

      בברכה,
      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה
      דניאל פריש 3, תל אביב
      טל': 03-6078888; מייל: ravit@tovly.co.il