תביעה אישית או ייצוגית

  • הונאת משקיעים
    גימלאית | 19/04/2021 16:49

    שלום רב,

    לפני כשבוע נודע לנו על מעצרו של מיכאל בן ארי וחקירתו במשטרה לאחר שהרשות לניירות ערך גילתה את מעלליו (פורסם בגלובס וכלכליסט) . לפני כ-4 שנים השקעתי אצלו במניות של BLUE RIVER את מיטב כספי הפנסיה שלי. בימים אלה מתארגנת קבוצה של כ500 משקיעים לתביעה יצוגית נגדו. האם מומלץ להצטרף לתביעה הייצוגית או להגיש תביעה פרטית ומדוע? תודה מראש על התשובה

    • תביעה אישית או ייצוגית
      ליאור חאיק, עו"ד | 27/04/2021 13:38

      שלום

      יש שיקולים לשני הצדדים. אני לא מכיר את נסיבות המקרה ולכן קשה לייעץ.

      אומר באופן כללי שלרוב בתביעה אישית הפיצוי יהיה גדול יותר.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com

    • אילנה
      גם אני ממשקיעי מייק בן אר | 13/05/2021 11:34

      אני מתלבטת אם להצטרף לקבוצה ולשלם כעת 1000 ש"ח ולקחת בחשבון תשלומים נוספים בעתיד במיוחד כשאיבדתי את כל חסכונותי ומצבי הכלכלי כיום מאד קשה.

      ידוע לי שבהמשך ניתן לפנות לכונס (יש טופס מיוחד אוןליין) לבקש להכנס לרשימת הנושים.

      נאמר לי על ידי חבר ועד שאם לא אצטרף לקבוצה, בחלוקת הכספים אני אקבל פחות. אמר שיש כבר תקדים והם יבקשו מבית המשפט להשתמש בתקדים הזה.

      נראה לי שלחץ כזה מחבר וועד הוא לא חוקי - בודאי לא הוגן.

      האם זה נכון מה שחבר הוועד אמר? אני בלחץך..

    • אילנה
      גם אני כמוך | 13/05/2021 11:37

      הייתי רוצה לדבר אתך - כי מצבי כמו שלך. לא יודעת איך יוצרים קשר.