תשלום בתקופת היעדרות מהעבודה בגלל ניתוח

  • תשלום עקב מחלה מניתוח שהסתבך
    לידיה ארנסטר?‎ | 17/04/2021 17:10

    מברר את זכויותיי,
    עשיתי ניתוח, לאחר שבועיים הניתוח הסתבך, הושפזתי (שבוע) ונתנו לי חודש מחלה להשתקם. אין לי ימי מחלה נותרים,  האם אני זכאי לתשלום מצד ביטוח לאומי/ ביטוח מהפנסיה ? או שהחודש לא אקבל משכורת ? ??
    ** יש לי ביטוח בריאות פרטי של הראל
    ** אין לי ביטוח תאונות אישיות פרטי

    • תשלום בתקופת היעדרות מהעבודה בגלל ניתוח
      עו"ד גיל קראוס | 18/04/2021 17:08

      שלום רב,

      ביטוח לאומי לא ישלם לך (אלא אם מדובר במקרה קשה יותר של היעדרות ממושכת מעבודה של 90 ימים ואז אפשר להגיש תביעה לנכות כללית). גם בקרן הפנסיה בדרך כלל מדובר בהיעדרות ממושכת ולא של מספר שבועות.

      אוכל רק להמליץ במסגרת פוליסת ביטוח הבריאות, לבדוק האם קיים כיסוי לימי אשפוז.

      בכל מקרה וליתר ביטחון תשאל את סוכן הביטוח שלך האם יש לך כיסויים ביטוחיים כלשהם שרלוונטיים למצבך.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il