הטרדה מינית במהלך טיפול רפואי

  • עבירת מין. התעללות מינית על ידי בעל מקצוע.
    לאה | 31/03/2021 07:59

    שלום רב!
    אני הייתי בטיפול אצל פיזיוטראפיסט פרטי. הבעיה שבגלל זה פניתי אליו הייתה די רגישה והייתה מתבצעת במקום האינטימי.
    הכרתי את הפיזיוטראפיסט הזה כבר במשך שנה ונתתי בו אמון בתור בעל מקצוע.
    אבל הפעם הוא התנהג אחרת והיה מרשה לעצמו דברים ודיבורים שאפשר לקרוא לזה עבירת מין (חדירה על ידי האצבעות לתוך המקום האינטימי ללא צורך, דיבורים בנושאים שקשורים לאיניינים הפרטיים וחיי המין שלי ואף לעג בנושאים האלה. בפעם האחרונה הוא ממש אנס אותי באצבעות שלו.
    אחרי הדבר ראיתי שה"טיפול" נעשה ממש ח בלתי נסבל ופניתי למשטרה. לפני יומיים הגשתי תלונה מסודרת בעיניין בתחנת המשטרה.
    מה אפשר לעשות בנוסף לזה, כגון פניה לארכאות המשפטית?
    האם יש לי סיכוי לזכות בפיצוי כספי במקרה שהמשטרה תסגור את התיק?
    חוץ מזה - לעמוד בבית המשפט ולהשמיע בקול רם את כל מה שחוויתי... זה לא תענוג בלשון המעטה. לכן אני מתלבטת...
    תודה מראש על מתן התשובה ועצה,
    לאה.

    • הטרדה מינית במהלך טיפול רפואי
      עו"ד הילה בודיק קוכמן | 05/04/2021 15:12

      לאה שלום,

      כן בהחלט ניתן להגיש תביעה אזרחית במקרה של הטרדה מינית אשר גרמה לנזק פיזי או נפשי, גם אם לא מוגש כתב אישום בסופו של יום.

      ניתן לפנות גם בתלונה לנציב קבילות הציבור למקצועות רפואיים.

      בברכה,

      הילה בודיק קוכמן, עו"ד
      מנהלת פורום דיני נזיקין

      בן גוריון 1, בני ברק
      מגדלי ב.ס.ר 2
      טלפון: 03-6957121 ; טלפון נייד: 050-2735995 ; מייל: Lawoffice.tb@gmail.com

      • עבירת מין. התעללות מינית על ידי בעל מקצוע.
        לאה | 05/04/2021 16:07

        תודה על התשובה.
        לא נגרם לי נזק פיזי. השאלה - איך להוכיח שנגרם לי נזק נפשי? אין בכוונתי לעבור טיפולים יקרים אצל פסיכולוג.
        אך אפשר להוכיח שנגרם לי נזק נפשי, כשאני ממשיכה בחיי שגרה?
        כמובן שאני מרגישה אכזבה ופגיעה קשה, אך אך אפשר למדוד אותן בסכומים שעליו לפצות אותי?
        תודה מראש,
        לאה

        • את לא חייבת להוכיח נזק
          חיים | 06/04/2021 12:02

          בית המשפט רשאי לפסוק בשל הטרדה מינית פיצוי שלא יעלה על סך 120,000 שקלים חדשים, ללא הוכחת נזק, צמוד למדד חודש אוגוסט 2013, בהתאם לסעיף 6(ב) לחוק למניעת הטרדה מינית.

          אבל את כן חייבת להוכיח את העובדות שאת טוענת, ואת זה תתקשי לעשות, כי תהיי במצב של מילה שלך מול מילה שלו.

          לדעתי כדאי לך להמתין לתוצאות הטיפול בתלונה שלך במשטרה ורק אחר כך לשקול תביעה.

          • עבירת מין. התעללות מינית על ידי בעל מקצוע.
            לאה | 07/04/2021 11:04

            תודה על תשובתך.
            כפי שנודע לי - התיק שלי בפרקליטות כבר נסגר בתוך יום אחד(?!) עדיין לא קיבלתי את ההודעה הרשמית על סגירתו, אך אני עובדת על זה.
            עכשיו אני הגשתי תלונה למשרד הבריאות למחלקה הרלוונטית. האם להגיש תביעת נזק גם צריך אחרי הדיון מישמעתי במשרד הבריאות? או שזה לא קשור?
            תודה,
            לאה

            • זכותך לתבוע בלי קשר לתלונות
              חיים | 08/04/2021 20:52

              הזכות שלך לתבוע אינה תלויה בתוצאות הטיפול בתלונות שלך. אבל את יכולה ללמוד מתוצאות הטיפול בהן על סיכויי התביעה שלך ולהסתייע בראיות, אם יתגלו במהלך החקירה.