מענה

  • אי שקט נפשי בעקבות...
    חסוי | 31/03/2021 00:08

    האם עיתונאי שמפרסם בטלוויזיה על חייו של מישהו שנמצא בארון ואינו מעוניין שיפרסמו את שמו ותמונותיו וסיפור חייו ,האם מותר לו בכל  אופן בלי רגש לבצע זאת העיקר למלא לעצמו תוכנית וריטינג ?
     וגם אם יודיעו לו זמן קצר ויתפרסמו בפומבי ,יש חוק הגנת הפרטיות על נזקים שיגרמו  האם זה חל על עיתונאים איסור פרסום במצבים מיוחדים כאלו ?
    והאם אפשר למנוע נזק עתידי באופן מידי בנושא ?
    לעיתונאים אומנם יש חופש ביטוי בכל הג'ונגל שנקרא  טלוויזיה ,אך גם חובה לשקול בכובד ראש את הבעיתיות וההשלכות מול חשיפת האדם תמונתו ופרטים אישים בפומבי שזה בפירוש שיימינג לבנאדם שפרטיותו חשוב מ על הכל חשיפה מסוימת עלול לגרום לאסון התמוטטות נפשית טוטאלית ולא פעם שחופש הביטוי גם רצחו נפשות של אנשים ומדוע אי אפשר למנוע ברוב המקרים ורק אחרי שמתפרסם משהו רק אז אפשרי לתבוע אחרי שעשו נזק תדמיתי ונפשי ושיימינג פומבי האם אפשר למנוע שידור תחקיר כשאין מצב פלילי בוודאות היום כל אחד שמתנקם במישהו רץ לתקשורת במקום לסדר עניינים בבתי משפט ובנוגע לנושא הזה ,כל הבעיה שיש לאותו בנאדם בעיה פסיכיאטרית בעבר ובהווה על כדורים ובגלל שלא רוצים להיפגש הבנאדם מתנקם וזומם דברים בתקשורת ההתהפכות הזאת יוצרת את כל הבלאגן שזה אומר שאסור להאמין לאף אחד אנשים נוטים להתהפך להתנקם מרתיע ביותר מה שקורה בעולמנו /:

    • מענה
      עו"ד אורי שורר | 05/04/2021 15:10

      אשמח אם תוכל למקד את פנייתך, אלא אם העלית על הכתב את הרהורי ליבך ואינך זקוק למענה קונקרטי.

      בברכה,

      אורי שורר, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      יחזקאל קויפמן 2, תל אביב
      טלפון:03-6005555 ; מייל: ori@gkl.co.il