הגישו נגדי תלונה במשטרה - האם אפשר לתבוע?

  • תלונה במשטרה על התעללות
    חסיה | 18/03/2021 15:42

    שלום רב

    אני מנהלת תהליכי גירושים במשך כ שנתיים . לאחר כ חודש שעזבתי את הבית שבו גרנו עם 3 ילדנו הפרוד שלי הגיש תלונה במשטרה שאני מתעללת בו ובילדים ומזניחה אותם ושאני אלימה כלפי הסובבים שלו. במשטרה חקרו אותי חקירה של 5 דקות הבינו כמה לא נכון הדבר ובכל זאת הורחקתי מהפרוד ל 5 ימים. כיום בניהול המשפט מציג אותי גנבה שקרנית מה לא... נעהיין שבמשל 8 שנות נישואנו הדבר מעולם לא הועלה וברור שזו אסטרטגיה. האם יש משהו לעשות בנדון?

    תודה מראש

    • הגישו נגדי תלונה במשטרה - האם אפשר לתבוע?
      עו"ד תום שנפ | 18/03/2021 17:03

      חסיה שלום רב,

      סעיף 15(8) לחוק איסור לשון הרע קובע כי אם דברי לשון הרע פורסמו במסגרת "תלונה שהוגשה לרשות מוסמכת", אזי תהיה זו הגנה טובה לנתבע. ברוב המקרים, תלונה למשטרה אכן תהיה תלונה לרשות מוסמכת ותהיה מוגנת מפני תביעת לשון הרע. הרציונל הוא לאפשר לאנשים להגיש תלונות מבלי לחשוש מההשלכות.

      עם זאת, ובשל החשש מניצול לרעה של הגנה זו, המחוקק הוסיף והתנה את קיומה בכך שהתלונה הוגשה בתום לב. השאלה אם אדם הגיש תלונה בתום לב או לא היא שאלה לא פשוטה ברמת ההוכחה. עם זאת, ככל שניתן להוכיח כי אותו אדם ידע שתוכן התלונה אינו אמת, ידע שאין בה ממש, והוא עשה שימוש בכלי זה לרעה, ובחוסר תום לב, בהחלט ניתן להגיש כנגדו תביעת לשון הרע. מדובר בנטל לא פשוט.

      ככל שאת מעוניינית בהגשת תביעת לשון הרע, אמליץ לך תחילה ליצור קשר פרטני עם עו"ד, על מנת שזה יוכל לעבור על החומרים ברשותך, ולהעריך האם בנסיבות הפרטיות שלך אכן ניתן לעמוד בנטל זה.

      מקווה שהייתי לך לעזר.

      בברכה,

      תום שנפ, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      ה' באייר 39, ראשון לציון
      טלפון: 050-8550611 ; מייל: office@schnapp-law.co.il