האם מה שנאמר נכון לגבי זכות לתשלום הוצאות ?

  • רשלנות הועדה לתכנון ובניה
    דוד | 16/03/2021 20:03

    התלוננתי לועדה לתכנון ובניה גליל מרכזי על חריגת בניה שעשה השכן אשר בנה גדר על דרך גישה משותפת ללא אישור השכנים, מהנדסת הועדה הצהירה בפגישה איתה "אני לא אישרתי את בניית הגדר הזה אלא הוא - השכן - הלך ובנה אותו ככה, ואפילו אם אתא תסכים לזה אנחנו לא נסכים". ביקשה שאני אגיש תלונה בכתב לועדה וכן עשיתי, אבל אחר כך הועדה התעלמה לגמרי מהתלונה למעלה משנה ללא מתן שום הסבר ליגיטימי. כתוצאה מכך נגרם נזק לדרך הגישה בכך שרוב דרך הגישה עדיין קיימת בזכות הקרקע שלי. יש לי הוכחות על כל מה שקרה, צילום של התלונה חתום על ידי הועדה, הקלטות. השאלה שלי האם אני יכול לדרוש פיצוי כספי עקב התעלמות הועדה מהתלונה שלי ? אם כן איך אני אעשה את זה.

    תודה.

    • האם מה שנאמר נכון לגבי זכות לתשלום הוצאות ?
      דוד | 02/04/2021 17:50

      הנושא חשוב וחבל ולא קיבלתי תשובה.

      קראתי בכתבה ב ynet את הדברים האלה:

      בית המשפט העליון קבע הלכה המכונה "הלכת אל נסאסרה". על פי הלכה זו יש לחייב את הרשות לשלם לעותר הוצאות, במקרים שבהם מתבררות העובדות הבאות: היתה הצדקה בהגשת עתירה, העותר פנה לרשויות לפני שנאלץ להגיע לבית המשפט, ושהגשת העתירה היא שהניעה את הרשויות לקבל את עמדתו.

      אכן אני כן תבעתי את הועדה לתכנון ובניה בגין התעלמות מהתלונה על עבירת בניה, לפי מה שנאמר האם אני מגיע לי פיצוי על הוצאות ?