יש להפנות השאלה לפורום תעבורה

  • קנס ראשון על שימוש עצמי בקנאביס
    אור | 14/03/2021 15:30

    היי, אתמול קיבלתי דוח על שימוש עצמי בקנאביס ובסיום אחד השוטרים אמר לי שאני לא יכול לרכב על האופנוע שלי בחזרה הביתה ואצטרך טרמפ. לאחר בדיקה הבנתי שכמעשן מריחואנה קבוע הסם נמצא אצלי בגוף כל הזמן ולפי החוק אם שוטר יעשה לי בדיקה בכל רגע נתון הוא עלול למצוא אצלי סם ולשלול לי את הרישיון אפילו אם לא הייתי מעושן באותו רגע. השאלה שלי היא: האם עצם זה שקיבלתי קנס וזה רשום לי במסוף כששוטר יעשה לי בדיקה שגרתית בנהיגה יכול להגביר את הסיכוי שיעשו לי בדיקת רוק ולאחר מכן בדיקת שתן(סביר להניח שאמצא חיובי..)ובכך אסכן יותר את הרישיון שלי.
    האם כדאי לי כרגע להפסיק לעשן?

    • יש להפנות השאלה לפורום תעבורה
      עו"ד אמיר מורשתי | 14/03/2021 16:45

      פונה יקר, אמנם אני מפנה אותך לפורום תעבורה, אך כמובן שכדאי לזכור ששימוש בסמים נאסר בישראל, כך שאם תמשיך לעשן אתה עלול למצוא עצמך אחרי הפעם השנייה תחת כתב אישום פלילי . וזאת מעבר להשלכות על רישיון הנהיגה שלך.

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי