ההבדל בין הליך תעבורתי מול תביעה לפיצוי כספי

  • תאונת דרכים ומשפט בבית דין לתעבורה
    רונית | 14/03/2021 11:26

    שלום

    אודה להבהרותיכם

    מדובר בתאונת דרכים במעבר חציה

    עם חבלה של ממש (ניתוח בעצם הירך) לאשה כבת 80.

    הנהג הפוגע ניסה לשבש את הראיות ויש לא מעט דברים הזויים בהתנהלות הבוחנים בשטח (לדוגמא : הנהג הפוגע הצליח לחמוק מהם ולתקן את הנזק במכוניתו. המזל הוא שהכל צולם קודם לכן)

    הנפגעת הייתה אישה פעילה עד לתאונה .

    נכון להיום, מעל לשנה מיום התאונה, הנפגעת עומדת על רגליה ומתפקדת.

    זימון למשפט בבית דין לתעבורה התקבל לפני מספר ימים

    ולהפתעתינו בוטל בדקה ה-90.

    להלן שאלותי:

    בהנחה שהמשפט לא היה מבוטל - האם הנפגעת, שלקחה עו"ד שייצג אותה , אמורה להגיע עם העו"ד לבית המשפט?

    תשובת בית הדין לתעבורה כי הדיון בוטל מאחר והגיעו להבנה / פשרה – האם הנפגעת לא אמורה לדעת מכך ?

    האם הנפגעת יכולה להתעקש על משפט בבית דין לתעבורה או שהיא לא צד בעניין ?

    תודה

    • ההבדל בין הליך תעבורתי מול תביעה לפיצוי כספי
      עו"ד עדי רחמים | 24/03/2021 11:18

      רונית שלום.

      ההליך שהנך מתארת הינו הליך תעבורתי/פלילי אשר הצדדים בו הם המדינה מול הנאשם בעבירות התנועה המיוחסות לו על פי חוקי התעבורה, ולכן הנפגע אינו צד להליך זה.

      נא הפני את כל שאלותיך בהקשר זה לפורום תעבורה באתר, על מנת לקבל תשובות וייעוץ מקצועי.

      אוסיף ואומר, כי אמך זכאית לתבוע פיצויים בגין נזק הגוף שנגרם לה כתוצאה מהתאונה, בהיותה הולכת רגל היא רשאית לתבוע את חברת הביטוח שביטחה את הרכב הפוגע בביטוח חובה או את קרנית על פי הנסיבות ולדרוש פיצוי כספי בהתאם.

      בעניין זה, אמליץ לך לפנות לעו"ד המתמחה בתביעות מסוג זה.

      אשמח לסייע לך,

      בריאות איתנה לאמך.

      בברכה,

      עדי רחמים, עו"ד
      מנהלת פורום תאונות דרכים

      המכבים 22א, הוד השרון
      טלפון נייד: 050-6679988 ; מייל: adirahamim.law@gmail.com