בית המשפט לא חוזר מכתב האישום כי הוא לא הגיש אותו

  • שאלה
    ירין יפעל | 08/03/2021 14:03

    כמה זמן אחרי ההקראה מעלים טענות של הגנה מן הצדק ובית המשפט מחזיר תשובה אם הוא חוזר מכתב אישום?

    • בית המשפט לא חוזר מכתב האישום כי הוא לא הגיש אותו
      שאול | 08/03/2021 17:28

      שלום

      התביעה היא זו שחוזרת מכתב האישום. בית המשפט יכול למחוק את כתב האישום אם קיבל את טענות המקדמיות של ההגנה או לזכות את הנאשם אם כתב האישום לא הוכח כנדרש בהליך פלילי.

      את הטענות המקדמיות ובהן הגנה מן הצדק יש לטעון לפני התשובה לכתב האישום.

      • שאלה
        ירין יפעל | 09/03/2021 12:13

        לא הבנתי כמה זמן לוקח לתביעה לחזור מכתב אישום?

        • מועד לחזרה מכתב אישום מצד התביעה
          עו"ד אמיר מורשתי | 09/03/2021 13:29

          ירין יקר, לאחר הגשת כתב אישום, ככל והעלית טענות כבדות משקל אשר התביעה מקבלת אותם כנכונות, הרי שלרוב חזרה מכתב האישום תהיה בסמוך למועד בו הסכימו לקבל את טענותיך

          בברכה,

          אמיר מורשתי, עו"ד
          מנהל פורום פלילי

    • המועד להעלאת טענה מקדמית של הגנה מן הצדק
      עו"ד אמיר מורשתי | 09/03/2021 13:25

      ירין יקר, טענות מקדמיות נהוג להעלותם בטרם מענה על כתב האישום, למרות שטענה של הגנה מן הצדק ניתן להעלות בעיקרון גם בשלב מאוחר יותר וזאת בהתאם להוראות סעיף 151 לחוק סדר הדין הפלילי. בפרקטיקה, לרוב בית המשפט לא מכריע בטענה של ההגנה מן הצדק מבלי לשמוע את כל מסכת הראיות ולכן התייחסות לטענה מתקבלת למעשה עם הכרעת הדין.  כפי שציין הגולש שאול- בית משפט לא יכול לחזור מכתב האישום וזו סמכות השמורה לתובע, אך הוא יכול להחליט לזכותך עם הוא מקבל הטענה או להתחשב בטענה לעניין העונש וכמובן שיכול לדחות את הטענה מכל וכל.

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי