המרצפות שרוטות ומשופשפות

  • בלאי משמעותי מאוד במרצפות שנקנו לפני 3 שנים
    יהודה | 08/03/2021 10:41

    שלום

    לפני כ3 שנים קניתי מרצפות גרניט פורצלן. ובמשך השנים נוצרו אליהם הרבה מאוד שריטות ושפשופים בצורה בלתי רגילה. לדוגמה יש לי באמבטיה מרצפות (אולי לא מאותו סוג ממש )שקניתי לפני כ25 שנים והם נראים במצב הרבה יותר טוב .פניתי לפני כחודש לחברה שמכרה לי אותם והם שלחו נציג מטעמם שאכן התרשם שיש את הבעיות הנ"ל .אבל בפועל הם לא לוקחים אחריות .הוא אמר שזה משימוש, למרות שכמובן אנחנו מאוד שומרים אליהם. ולראיה זה האמבטיה הנ"ל .?וברצוני לברר האם מבחינה משפטית הם חייבים לתת לי אחריות ע"ז אציין שיש לי את החשבונית שקניתי מהם את המרצפות אבל הם לא צירפו לזה תעודת אחריות .אודה לכם מאוד אם תוכלו לענות לי על שאלה זו .

    • המרצפות שרוטות ומשופשפות
      ליאור חאיק, עו"ד | 09/03/2021 14:13

      נשמע שמדובר באי התאמה לפי סעיף 11 לחוק המכר מאחר ולא סביר כי כך ייראו המרצפות לאחר שלוש שנים.

      אני לא מכיר חובה חוקית במקרה הזה ליתן אחריות. ישנן את תקנות הגנת הצרכן החלות על מוצרי חשמל, אלקטרוניקה וגז חדשים וכן מנגנונים מכניים וחשמליים ברהיטים שמחירם גבוה מ-150 ₪ אך הן לא חלות על מרצפות.

      בתור צעד ראשון, הייתי מתחיל במכתב התראה לפני נקיטת הליך משפטי.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com