שאלה בנוגע לחוק איסור צריכת זנות

  • חוק איסור צריכת זנות
    גיל | 03/03/2021 23:07

    אהלן,

    אני בן 22, מישהי ״שנראת טוב״ בגילי עשתה לי לייק באינסטגרם, חשבתי שהיא בעניין שלי ובתגובה שלחתי לה הודעה.

    היא שלחה לי הודעה ארוכה שהיא מארחת בת״א בדירה פרטית שלה והציעה לי לקיים איתה יחסי מין בתמורה שאשלם לה 600 ש״ח, אמרה ואצטט ״אופן התשלום הוא במשיכה במזומן ללא כרטיס שמאפשר לעשות רק בבנק הפועלים, לאומי ודיסקונט״. לאחר שאני משלם היא נותנת לי את הכתובת שלה.

    ביצעתי את העברת התשלום, לאחר שהיא משכה את הכסף היא חסמה אותי באינסטגרם.

    מדובר בעוקץ ולהבנתי אני לא הראשון שזה קרה לו עימה, כפרה על הכסף, אבל אותו בן/בת אדם צריכים להענש.

    השאלה היא במידה ואני מגיש תלונה במשטרה, האם אני חשוף לפתיחת חקירה כנגדי בשל חוק איסור צריכת זנות (הוראת שעה ותיקון חקיקה), תשע"ט-2019 ?

    קראתי את החוק, להבנתי מסעיף 2, ההתייחסות הינה רק למי שצרך מעשה זנות או נמצא כבר במקום המשמש למעשי זנות.

    חשוב לי לוודא בטרם אני מגיש תלונה במשטרה בגין העוקץ, האם אני מוגן משפטית והחוק לא חל עליי.

    למדתי להבא לא להתעסק עם שטויות אלו.

    תודה

    גיל

    • שאלה בנוגע לחוק איסור צריכת זנות
      עו"ד אמיר מורשתי | 04/03/2021 17:09

      גיל יקר, בהתאם לסעיף 4 לחוק איסור צריכת זנות הרי גם ניסיון לצרוך זנות מהווה עבירה מנהלית שהעונש הקבוע לה הוא קנס מינהלי קצוב של 2000 שקלים לעבירה הראשונה וכפל הקנס לעבירה חוזרת. חשוב לדעת, שהרעיון בקנס מנהלי הוא שאם אתה משלמו "כופרה העבירה" - כלומר, לא יהיה לך רישום פלילי. בנוסף, למשטרה שיקול דעת האם בכלל לבקש לקנוס אותך לפי חוק העבירות המנהליות או להתמקד בעבריינית שסביר שעוקצת לא מעט גברים ומבצעת למעשה עבירות פליליות חמורות. מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      • ניסיון לצרוך זנות הוא עבירה פלילית
        חיים | 05/03/2021 10:42

        והעונש עליו הוא קנס עד 75,300 ש"ח, לפי סעיף 2(1) לחוק איסור צריכת זנות יחד עם סעיף 34ד ו-61(א)(3) לחוק העונשין. זה העונש שאפשר להטיל על מי שיבקש להישפט, אחרי שתימסר לו הודעה על הטלת קנס, או שתובע יחליט להעמידו לדין, לפי חוק העבירות המינהליות (סעיף 8(ג), 14 ו- 15).

        2,000 ש"ח (או 4,000 ש"ח לעבירה חוזרת) זה הקנס המינהלי, שהוא חלופת העונש למי שיבחר לשלם במקום להישפט.

        רישום פלילי לא יהיה, הן לפי סעיף 23 לחוק העבירות המינהליות (לגבי מי שישלם את הקנס המינהלי) והן לפי סעיף 8(ג) לחוק המידע הפלילי ותקנת השבים (לגבי מי שיישפט ויורשע).